Ένοχος προπονητής πόλο για σεξουαλική κακοποίηση 10 αθλητριών του-Διείσδυε στις έφηβες ενώ ήταν κάτω από το νερό

Ένοχος προπονητής πόλο για σεξουαλική κακοποίηση 10 αθλητριών του-Διείσδυε στις έφηβες ενώ ήταν κάτω από το νερό Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Γνωστός προπονητής πόλο από την Καλιφόρνια καταδικάστηκε για σεξουαλική επίθεση και κακοποίηση σε 10 έφηβες αθλήτριές του.

Ο προπονητής επιδιδόταν σε ασελγείς πράξεις κατά την ώρα της προπόνησης και ενώ οι ανυποψίαστοι γονείς παρακολουθούσαν από τις εξέδρες.

Ο εισαγγελέας είπε ότι ο Bahram Hojreh κακοποίησε τις έφηβες και «άγγιζε το στήθος τους, έστριβες τις ρώγες τους, ακουμπούσε τα γεννητικά τους όργανα μέσα και έξω από το μαγιό και προχωρούσε σε σεξουαλική διείσδυση στις ανήλικες ενώ βρίσκονταν κάτω από το νερό κατά τη διάρκεια προπόνησης».

Ο ίδιος έλεγε στα κορίτσια ότι έκανε τα απαραίτητα για να τις κάνει πιο σκληρές για τον ανταγωνισμό. Μετά από μία δίκη 5 εβδομάδων, το δικαστήριο αποφάσισε την Τετάρτη, ότι ο 46χρονος ήταν ένοχος για 22 κακουργήματα, μεταξύ των οποίων σεξουαλική επίθεση, σεξουαλική διείσδυση και άσεμνες πράξεις σε παιδιά.

Οι αθλήτριες ήταν μεταξύ 13 και 17 ετών όταν συνέβησαν τα εγκλήματα, μεταξύ του 2012 και του 2017. Το δικαστήριο τον έκρινε επίσης ένοχο για απλή επίθεση σε μία άλλη περίπτωση.

Ο Hojreh αρνήθηκε τις κατηγορίες εναντίον του. Ισχυρίστηκε ότι οι πρώην αθλήτριές του συνωμότησαν εναντίον του. Ο συνήγορος υπεράσπισής του, John Barnett, κατηγόρησε τις ανήλικες ότι ψεύδονται.

Ο Hojreh προπονούσε στο International Water Polo Club στο Λος Άντζελες και στο γυμνάσιο του Kennedy στην La Palma. Οι επιθέσεις συνέβησαν κατά τη διάρκεια των προπονήσεων στο κέντρο του Los Alamitos.

Οι γονείς που βρισκόταν στις προπονήσεις είχαν πλήρη άγνοια για τις σεξουαλικές  επιθέσεις κατά των παιδιών τους.

«Η καρδιά μου ραγίζει για όλα αυτά τα θύματα και τους γονείς που έκανα το καλύτερο για τα παιδιά τους ώστε να τα βοηθήσουν να πετύχουν τα όνειρά τους στον αθλητισμό και αντ' αυτού έμαθαν την επώδυνη αλήθεια, ότι οι οι κόρες τους έπεσαν θύματα κακοποίησης ακριβώς μπροστά στα μάτια τους- και δεν υπήρχε τίποτα που μπορούσαν να κάνουν για να τα προστατεύσουν» είπε ο εισαγγελέας Todd Spitzer.

«Ευτυχώς αυτά τα γενναία κορίτσια είχαν το κουράγιο να μιλήσουν ανοιχτά για την κακοποίησή τους και να εμποδίσουν να ξανασυμβεί και σε άλλα κορίτσια» είπε.

Τα νεαρά κορίτσια άρχισαν να εκμυστηρεύονται τις εμπειρίες τους η μία στην άλλη το 2017 αλλά αποφάσισαν να μιλήσουν στους γονείς τους σχεδόν έναν χρόνο αργότερα. Οι οικογένειες προχώρησαν άμεσα σε καταγγελία στην αστυνομία.

Ο Hojreh προπονούσε πάνω από 100 αθλήτριες και οδήγησε τουλάχιστον 10 ομάδες σε εθνικά πρωταθλήματα κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Πλέον, του έχει απαγορευτεί διά βίου να συμμετάσχει σε διοργανώσεις με την αμερικανική ομοσπονδία πόλο. Ο Hojreh, που ήταν εκτός φυλακής κατά τη διάρκεια της δίκης αφού είχε καταθέσει εγγύηση, τέθηκε άμεσα υπό κράτηση μετά την ετυμηγορία.

Τώρα κρατείται χωρίς εγγύηση μέχρι την απαγγελία της ποινής του στις 12 Ιανουαρίου.

Ένοχος προπονητής πόλο για σεξουαλική κακοποίηση 10 αθλητριών του-Διείσδυε στις έφηβες ενώ ήταν κάτω από το νερό Facebook Twitter
Φωτ.: Bahram Hojreh

Με πληροφορίες του New York Post

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ