Έφηβος σκότωσε δύο αδέλφια και είπε πως έκανε «συμφωνία με τον διάβολο» για να κερδίσει το τζακ ποτ

Ένοχος για αδελφών Βρετανός έφηβος- Είχε κάνει «συμφωνία με τον διάβολο» για κερδίσει τζακ ποτ Facebook Twitter
Pixabay/Αρχείο
0

Ένοχος για τη δολοφονία δύο αδελφών κρίθηκε ένας Βρετανός έφηβος, ο οποίος φέρεται να τις σκότωσε στο πλαίσιο μιας «συμφωνίας με τον διάβολο» που θα τον έκανε να κερδίσει το τζακ ποτ σε τυχερό παιχνίδι.

Ο 19χρονος πίστευε ότι αν θυσίαζε έξι γυναίκες κάθε έξι μήνες θα κέρδιζε το τζακπότ στο τυχερό παιχνίδι Mega Millions.

Ο Ντάνιαλ Χουσέιν, 19 ετών σήμερα, μαχαίρωσε και σκότωσε την Μπίμπα Χένρι, 46 ετών και τη Νικόλ Σμόλμαν, 27 ετών, σε ένα πάρκο στο βορειοδυτικό Λονδίνο πέρσι τον Ιούνιο. Νωρίτερα οι δυο αδελφές είχαν γιορτάσει τα γενέθλια της πρώτης με φίλους τους.

Ο Χουσέιν έκανε τους φόνους προκειμένου να εκπληρώσει το δικό του μέρος μιας «συμφωνίας» που είχε υπογράψει με έναν «δαίμονα».

Είχε υποσχεθεί ότι θα εκτελούσε «τουλάχιστον έξι θυσίες κάθε έξι μήνες για όσο διάστημα ήταν ελεύθερος και σωματικά ικανός» και, σύμφωνα με την αστυνομία, σκόπευε να τηρήσει αυτήν την υπόσχεση.

«Είμαι απολύτως πεπεισμένος, όπως και η ομάδα μου, ότι θα διέπραττε και άλλους φόνους», είπε ο αρχιεπιθεωρητής Σάιμον Χάρντινγκ, ο επικεφαλής των ερευνών. «Είναι δύσκολο, για έναν φυσιολογικό άνθρωπο, να το κατανοήσει. Μοιάζει με ταινία», πρόσθεσε.

Οι Χένρι και Σμόλμαν είχαν πάει στο Πάρκο Φράιεντ του Γουέμπλεϊ για να γιορτάσουν τα γενέθλια της πρώτης με φίλους τους. Τις πρώτες πρωινές ώρες όμως είχαν πια μείνει μόνες τους. Τράβηξαν 150 φωτογραφίες, και η τελευταία από αυτές τις δείχνει να κοιτάζουν προς το πλάι – η αστυνομία πιστεύει ότι είδαν τον Χουσέιν να τις πλησιάζει.

Ο νεαρός τις μαχαίρωσε και έκρυψε τα πτώματα σε ένα δασάκι, όπου τα βρήκε την επόμενη ημέρα ο σύντροφος της Σμόλμαν.

Ο Χουσέιν, που ζούσε με τη μητέρα του, εντοπίστηκε χάρη στις κηλίδες αίματος που βρέθηκαν στο σημείο και συνελήφθη περίπου τέσσερις εβδομάδες αργότερα.

Η αστυνομία θεωρεί ότι επειδή τραυματίστηκε στο χέρι κατά τη διάρκεια της επίθεσης αυτής, δεν κατάφερε να διαπράξει άλλους φόνους.

Όταν οι αστυνομικοί έψαξαν στο σπίτι του βρήκαν το «συμβόλαιο» και τρία δελτία του τυχερού παιχνιδιού. Υπήρχαν επίσης σατανιστικά σύμβολα και ένα χειρόγραφο βιβλίο με «ξόρκια». Με κάποια από αυτά υποτίθεται ότι θα έκανε τις γυναίκες να τον βρίσκουν ελκυστικό.

Ο 19χρονος αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μια περίτεχνη συνωμοσία σε βάρος του. Το δικαστήριο ωστόσο τον έκρινε ένοχο και η ποινή του θα ανακοινωθεί αργότερα.

Η αστυνομία ανέφερε ότι δεν είναι σαφές πώς ενδιαφέρθηκε ο νεαρός για τον σατανισμό. Οι ερευνητές γνώριζαν ότι είχε πρόσβαση στο «σκοτεινό δίκτυο» αλλά δεν κατάφεραν να βρουν τους λογαριασμούς του, αφού εκείνος αρνήθηκε να δώσει τους κωδικούς του. Δεν κατάφεραν επίσης να ξεκλειδώσουν το iPAd του.

Το υλικό που συνέλεξαν έδειξε ότι μιλούσε στο διαδίκτυο με άλλους, κυρίως όμως για ερωτικά ξόρκια.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΜΕΤΟΧΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΛΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ έχασε την προθεσμία για τη δημοσιοποίηση χρηματιστηριακών συναλλαγών αξίας εκατομμυρίων δολαρίων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι υποχρεωμένος να δημοσιοποιεί τις συναλλαγές που σχετίζονται με μετοχές, οι οποίες υπερβαίνουν τα 1.000 δολάρια, εντός 45 ημερών
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / CNN: Το Ιράν αναζητά νέο «όπλο ισχύος» στα βάθη των Στενών του Ορμούζ

Το Ιράν επιχειρεί να μετατρέψει τα Στενά του Ορμούζ σε νέο πεδίο γεωπολιτικής πίεσης, βάζοντας στο στόχαστρο τα υποθαλάσσια καλώδια που στηρίζουν το παγκόσμιο διαδίκτυο και τις διεθνείς οικονομικές συναλλαγές
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Δεν υπάρχουν πραγματικές παραχωρήσεις» στην απάντηση των ΗΠΑ, λέει το Ιράν

Η Τεχεράνη κατηγορεί τις ΗΠΑ για αδιάλλακτη στάση στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου, προειδοποιώντας παράλληλα για σοβαρές συνέπειες σε περίπτωση νέας επίθεσης κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM