Ένοχη η Γκισλέιν Μάξγουελ -Βοηθούσε τον Επστάιν στην κακοποίηση ανηλίκων

Ένοχη η Γκισλέιν Μάξγουελ για την υπόθεση Επστάιν Facebook Twitter
Elizabeth Williams via AP
0

Ένοχη κρίθηκε η Γκισλέιν Μάξγουελ για στρατολόγηση και αποπλάνηση νεαρών κοριτσιών προκειμένου να τις κακοποιεί σεξουαλικά ο Τζέφρι Επστάιν. 

Μετά από έξι ημέρες συσκέψεων, μια επιτροπή ενόρκων -έξι ανδρών και έξι γυναικών- έκρινε την Βρετανίδα ένοχη για πέντε από τις έξι κατηγορίες. Η Μάξγουελ καθόταν παθητικά στην αίθουσα του δικαστηρίου του Μανχάταν, αφαιρώντας αργά τη μάσκα της για να πιει μερικές γουλιές νερό, καθώς η δικαστής Άλισον Νέιθαν διάβαζε τις ετυμηγορίες για καθεμία από τις έξι κατηγορίες.

Όπως σημειώνουν οι NYTimes, η σοβαρότερη εξ αυτών, που επιφέρει πιθανή μέγιστη ποινή φυλάκισης 40 ετών, αφορά την σεξουαλική διακίνηση ανηλίκου, στην προκειμένη περίπτωση της Κάρολαιν, η οποία κατέθεσε χρησιμοποιώντας μόνο το μικρό της όνομα. Αθώα κρίθηκε μόνο στην κατηγορία περί δελεασμού ανήλικης– της κατηγόρου «Τζέιν» – να ταξιδέψει με σκοπό να συμμετάσχει σε παράνομη σεξουαλική δραστηριότητα.

Όπως μεταδίδει η Daily Mail, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 60 ετών.


Η Μάξγουελ δικαζόταν από τα τέλη Νοεμβρίου σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν και βρέθηκε ένοχη για «διευκόλυνση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και συμμετοχή σε αυτή», ανέφερε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του δικαστηρίου του Μανχάταν, ο Ντέιμιαν Γουίλιαμς.

Τα εγκλήματα αυτά «διαπράχθηκαν μαζί με τον σύντροφο και συνεργό της πάντα, τον Τζέφρι Επστάιν», που αυτοκτόνησε σε φυλακή του Μανχάταν τον Αύγουστο του 2019, προτού προσαχθεί ενώπιον δικαστηρίου για σεξουαλικά εγκλήματα.

«Ο δρόμος για την απόδοση δικαιοσύνης ήταν πάρα πολύ μακρύς. Αλλά αποδόθηκε δικαιοσύνη», πρόσθεσε ο εισαγγελικός λειτουργός, εξαίροντας «το θάρρος των κοριτσιών» τα οποία στο μεταξύ «έγιναν γυναίκες», αναφερόμενος στα τέσσερα από τα θύματα, που κατέθεσαν κατά τη διάρκεια της δίκης της κυρίας Μάξγουελ, που διήρκεσε τρεις εβδομάδες.

Η κόρη του Ρόμπερτ Μάξγουελ, μεγιστάνα του Τύπου, είχε προφυλακιστεί στη Νέα Υόρκη το καλοκαίρι του 2020. Τα εγκλήματα για τα οποία καταδικάστηκε επισύρουν ποινή ως και 65 ετών κάθειρξης. Το μέγεθος της ποινής της πρόκειται να ανακοινωθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Καθώς η Μάξγουελ έφευγε από την αίθουσα του δικαστηρίου, έριξε μια γρήγορη ματιά στα αδέρφια της, που κάθονταν στην πρώτη σειρά. Έφυγε γρήγορα, χωρίς να μιλήσει με τους δικηγόρους της, σύμφωνα με τους NYTimes.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM