Ένα χρόνο στη φυλακή υδραυλικός για φοροδιαφυγή

Ένα χρόνο στη φυλακή υδραυλικός για φοροδιαφυγή Facebook Twitter
0

Σε 12 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε σήμερα ένας 53χρονος υδραυλικός  στο West Midlands, ο οποίος προσπάθησε να κρύψει 91 χιλιάδες λίρες από το φόρο εισοδήματος. Δεν είναι ο πρώτος που συλλαμβάνεται καθώς μέχρι τώρα άλλοι εννέα συνάδελφοι του έχουν συλληφθεί ενώ οι έρευνες είναι σε εξέλιξη. Οι υδραυλικοί ήταν ο στόχος της εκστρατείας των φορολογικών υπηρεσιών της Βρετανίας το 2011 καθώς μαζί με τις οφσορ, τους επαγγελματίες της υγείας, τους ιδιωτικούς δασκάλους, τους προπονητές, τις εταιρίες που δεν καταβάλουν ΦΠΑ, τους ηλεκτρολόγους και τους εμπόρους, θεωρούνται η μεγάλη πληγή στην προσπάθεια του κράτους να μαζέψει έσοδα.

Ο 53χρονος συνελήφθη το Σεπτέμβριο του 2011 μετά από έρευνα στο σπίτι του κατά την οποία η εφορία ανακάλυψε χιλιάδες λίρες σε μετρητά.

"Η σημερινή καταδίκη είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών μας να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή από υδραυλικούς, εγκαταστάτες φυσικού αερίου και θέρμανσης μηχανικούς, ηλεκτρολόγους και άλλους που δεν δηλώνουν τα κέρδη τους δεν πληρώνουν το φόρο τον οποίο υποχρεούνται να πληρώσουν», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας η οποία έχει διαθέσει και τηλεφωνική γραμμή στο κοινό προκειμένου να καταγγέλλει τέτοια φαινόμενα.

Μετά την καταδίκη, ο δικαστής  Challinor, δήλωσε: «Ήταν άπληστος. Εκείνοι που μπαίνουν στον πειρασμό να αποφύγουν τους φόρους, θα πρέπει να αποθαρρύνονται. "

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΟΥ: Μπορεί να μην μάθουμε ποτέ από πού προήλθε η Covid-19

Διεθνή / ΠΟΥ: Μπορεί να μην μάθουμε ποτέ από πού προήλθε η Covid-19

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν έχει καταφέρει να πάρει τα απαραίτητα δεδομένα για να αξιολογήσει αν η COVID-19 ήταν αποτέλεσμα εργαστηριακού ατυχήματος, παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις προς την κινεζική κυβέρνηση
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ απειλεί να κόψει τα κονδύλια της Νέας Υόρκης στον «κομμουνιστή» Ζοχράν Μαμντάνι

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί να κόψει τα κονδύλια της Νέας Υόρκης στον «κομμουνιστή» Ζοχράν Μαμντάνι

O Ζοχράν Μαμντάνι αρνήθηκε ότι είναι κομμουνιστής, όπως τον κατηγόρησε ο Τραμπ, αλλά επανέλαβε τη δέσμευσή του να αυξήσει τους φόρους στους πλουσιότερους κατοίκους της Νέας Υόρκης
LIFO NEWSROOM