Ένα γιγάντιο «δακτυλικό αποτύπωμα» στη θάλασσα -Το νησί στην Κροατία που δεν μοιάζει με κανένα άλλο

Ένα γιγάντιο «δακτυλικό αποτύπωμα» στη θάλασσα -Το νησί στην Κροατία που δεν μοιάζει με κανένα άλλο Facebook Twitter
Instagram @boriskacan
0

Ένα μικροσκοπικό νησί στο αρχιπέλαγος Sibenik, στα ανοικτά των ακτών της Κροατίας, μαγεύει σε κάθε λήψη από ψηλά, θυμίζοντας δακτυλικό αποτύπωμα. 

Το όνομά του είναι Bavljenac αλλά είναι γνωστό και ως Baljenac. Σχεδόν όλοι όμως το αποκαλούν «Νησί των δακτυλικών αποτυπωμάτων», καθώς οι τοίχοι που υψώνονται στην επιφάνειά του, μοιάζουν με τις μικροσκοπικές αυλακώσεις που διαμορφώνουν τα μοναδικά αποτυπώματα των δακτύλων μας. 

Σύμφωνα με την Real Croatia, αγρότες είχαν κατασκευάσει αυτό το περίπλοκο σύμπλεγμα για να προστατεύσουν την επιφάνειά του από την σφοδρότητα του ανέμου κα της θάλασσας. 

Το συνολικό μήκος των τειχίων αγγίζει τα 24 χιλιόμετρα σε μόλις 14 στρέμματα γης. 

Η χαρακτηριστική εικόνα του νησιού το έχει καταστήσει πόλο έλξης για τους τουρίστες τα τελευταία χρόνια, αν και οι ντόπιοι εκφράζουν τις ανησυχίες τους εκτιμώντας ότι οι συχνές επισκέψεις μπορεί να οδηγήσουν στην καταστροφή των τειχίων που χρονολογούνται από το 1800.

Σύμφωνα με το Luxurylaunches, το νησί βρίσκεται επί του παρόντος στον προσωρινό κατάλογο της UNESCO και αναμένεται η εισαγωγή του στον Κατάλογο των Μνημείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ