ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

Emotet: Διεθνής αστυνομική επιχείρηση εξουδετέρωσε το «πιο επικίνδυνο» κακόβουλο λογισμικό

Emotet: Διεθνής αστυνομική επιχείρηση εξουδετέρωσε το «πιο επικίνδυνο» κακόβουλο λογισμικό Facebook Twitter
0

Διεθνής αστυνομική επιχείρηση εξάρθρωσε εγκληματικό σχέδιο χακαρίσματος, με το «πιο επικίνδυνο» κακόβουλο λογισμικό, που χρησιμοποιούνταν για την κλοπή δισεκατομμυρίων δολαρίων από επιχειρήσεις και πολίτες σε όλο τον κόσμο.

Η αστυνομία έξι ευρωπαϊκών χωρών, του Καναδά και των ΗΠΑ ολοκλήρωσαν κοινή επιχείρηση για την απόκτηση του ελέγχου στους server που χρησιμοποιούνταν για το κακόβουλο λογισμικό που είναι γνωστό ως «Emotet».

«Το Emotet αυτή τη στιγμή θεωρείται το πιο επικίνδυνο κακόβουλο λογισμικό παγκοσμίως», ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία. «Η διάλυση της υποδομής του Emotet είναι ένα σημαντικό πλήγμα ενάντια στο διεθνές οργανωμένο διαδικτυακό έγκλημα», ανέφερε η ίδια ανακοίνωση.

Το Emotet χρησιμοποιείται από εγκληματίες προκειμένου αρχικά να αποκτήσουν πρόσβαση στον υπολογιστή του θύματος και στη συνέχεια για να εγκατασταθούν επιπλέον κακόβουλα λογισμικά, όπως τύπου trojan που είναι σχεδιασμένα για την κλοπή τραπεζικών κωδικών ή ransomware, που μπορούν να κλειδώσουν έναν υπολογιστή μέχρι την καταβολή ποσών που απαιτούνται εκβιαστικά.

Ειδικοί αναφέρουν ότι οι χειριστές του Emotet συχνά πωλούν την πρόσβαση στους υπολογιστές θυμάτων σε άλλους χάκερ, χρησιμοποιώντας ένα επιχειρηματικό μοντέλο που τους έχει κάνει από τις πιο επικερδείς και επιζήμιες ομάδες στο κυβερνοέγκλημα.

Το Emotet έχει προκαλέσει απώλειες τουλάχιστον 14,5 εκατομμυρίων ευρώ στη Γερμανία, σύμφωνα με την αστυνομία της χώρας. Διεθνώς, οι ζημίες που συνδέονται με το Emotet ανέρχονται σε περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Στην κοινή αστυνομική επιχείρηση μετείχαν οι αρχές της Ολλανδίας, της Γερμανίας, των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Λιθουανίας, του Καναδά και της Ουκρανίας.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί το Ισραήλ λέει ότι η αντιπαράθεση με το Ιράν δεν έχει τελειώσει

Διεθνή / Γιατί το Ισραήλ λέει ότι η αντιπαράθεση με το Ιράν δεν έχει τελειώσει

Τα 330 πλήγματα από την Τεχεράνη με cruise, πυραύλους επιφανείας και drones, ο πόλεμος δι’ αντιπροσώπων με Χούτι και Χεζμπολάχ - Η αντιεροπορική «ασπίδα» του Ισραήλ - Ο ρόλος ΗΠΑ, Βρετανίας, Γαλλίας
NEWSROOM
Χιλή: Λύθηκε το μυστήριο με την 80χρονη καλόγρια που έσερνε βαλίτσα με πτώμα στο Σαντιάγκο

Διεθνή / Χιλή: Λύθηκε το μυστήριο με την 80χρονη καλόγρια που έσερνε βαλίτσα με πτώμα στο Σαντιάγκο

Οι Αρχές της Χιλής θεώρησαν αρχικά πως πρόκειται για υπόθεση δολοφονίας με την εμπλοκή καρτέλ ναρκωτικών - Η κατάθεση της 80χρονης καλόγριας έφερε στο φως μια συγκινητική ιστορία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ