Το εμβόλιο για παιδιά 5 έως 11 ετών θα κυκλοφορήσει νωρίτερα στην ΕΕ

Κορίτσι κάνει εμβόλιο Facebook Twitter
AP Photo/Paul Vernon
0

Στις 13 Δεκεμβρίου θα κυκλοφορήσει σε όλη την ΕΕ το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Η κυκλοφορία γίνεται μία εβδομάδα νωρίτερα από ό,τι είχε προβλεφθεί, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Υγείας της Γερμανίας και μεταδίδει το Reuters. Η Γερμανία πρόκειται να λάβει 2,4 εκατ. δόσεις για χρήση ως σχήμα δύο δόσεων, είπε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι έχει τη δέσμευση της εταιρείας για τη νέα ημερομηνία.

«Δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης της πανδημίας, αυτά είναι καλά νέα για τους γονείς και τα παιδιά. Πολλοί το περιμένουν με ανυπομονησία», ανέφερε στη δήλωση ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

Ένας εκπρόσωπος της BioNTech επιβεβαίωσε την κυκλοφορία. Η ανάπτυξη του εμβολίου θα προωθηθεί χωρίς επιπτώσεις στους συμφωνηθέντες όγκους παράδοσης χάρη σε «μια τεράστια προσπάθεια που περιλαμβάνει εργασία το Σαββατοκύριακο» από την πλευρά του προσωπικού της Pfizer και της BioNTech, πρόσθεσε η εταιρεία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα τη χρήση της εκδοχής του εμβολίου χαμηλής δόσης για παιδιά ηλικίας πέντε έως 11 ετών, μετά από αντίστοιχη έγκριση τον Μάιο για τη χορήγηση της τυπικής δόσης σε παιδιά 12 ετών και άνω. 

Με πληροφορίες Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπράιαν Τζόνσον: Ο μεγιστάνας που θέλει να αντιστρέψει τη βιολογική ηλικία ανέβασε νέα φωτογραφία

Διεθνή / Μπράιαν Τζόνσον: Αντιδράσεις για το project Baby Face - «Δείχνεις χλωμός, κουρασμένος και μεγάλος»

Ο μεγιστάνας που θέλει να αντιστρέψει τη βιολογική ηλικία φωτογραφήθηκε γυμνός και πόσταρε νέα selfie του, στην οποία υποτίθεται ότι θα έπρεπε να φαίνεται νεότερος, αλλά...
NEWSROOM
Πρίγκιπας Χάρι-Μέγκαν Μαρκλ: Μαθεύτηκε κατά λάθος το πρόσωπο που είχε κάνει ρατσιστικά σχόλια για το δέρμα του Άρτσι

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι-Μέγκαν Μαρκλ: «Βρέθηκε ο ρατσιστής στο παλάτι!» - Διέρρευσε κατά λάθος το όνομα

Πώς μαθεύτηκε, τελικά, το όνομα του ατόμου που έκανε ρατσιστικά σχόλια, αναφορικά με το πιθανό χρώμα της επιδερμίδας του Άρτσι, του γιου του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ
NEWSROOM