Εμβολιάστηκαν όλοι οι ένοικοι των οίκων ευγηρίας στην Αγγλία - «Πάνω από 10.000 ιδρύματα»

Εμβολιάστηκαν όλοι οι ένοικοι των οίκων ευγηρίας στην Αγγλία - «Πάνω από 10.000 ιδρύματα» Facebook Twitter
EPA/NEIL HALL
0

Όλοι οι ηλικιωμένοι που ζουν σε οίκους ευγηρίας στην Αγγλία έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19, με κάποιες λίγες εξαιρέσεις, ανακοίνωσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) της Βρετανίας.

«Το NHS επιβεβαιώνει ότι το εμβόλιο (κατά της) covid-19 έχει πλέον χορηγηθεί σε κάθε οίκο ευγηρίας στην Αγγλία», δηλαδή «σε περισσότερα από 10.000 ιδρύματα», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το NHS, το εμβόλιο δεν έχει φτάσει μόνο σε μερικούς οίκους ευγηρίας «για λόγους ασφαλείας που συνδέονται με την τοπική εξέλιξη της επιδημίας» και κάποιοι ένοικοι δεν έχουν καταφέρει να λάβουν την πρώτη δόση του εμβολίου «διότι είχαν πρόσφατα προσβληθεί από covid-19 ή για άλλους λόγους υγείας».

«Η ημέρα αυτή σηματοδοτεί ένα κρίσιμο στάδιο στην κούρσα να εμβολιάσουμε τους πιο ευάλωτους έναντι σε αυτή τη θανατηφόρα ασθένεια», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. «Είχαμε δεσμευθεί ότι θα δώσουμε προτεραιότητα και θα προστατεύσουμε τους ενοίκους των οίκων ευγηρίας και ακριβώς αυτό κάναμε».

Η Βρετανία ήταν η πρώτη δυτική χώρα που ξεκίνησε την εκστρατεία εμβολιασμού και μέχρι στιγμής έχει χορηγήσει το εμβόλιο σε 9 εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ στόχος είναι να έχει φτάσει τα 15 εκατομμύρια ως τα μέσα Φεβρουαρίου.

Προτεραιότητα στον εμβολιασμό κατά της covid-19 έχουν οι άνω των 70 ετών, το προσωπικό υγείας και οι πιο ευάλωτοι στον κορωνοϊό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ