EMA: Ξεκίνησε η αξιολόγηση για τη χρήση του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά 5-11 ετών

EMA: Ξεκίνησε η αξιολόγηση για τη χρήση του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά 5-11 ετών Facebook Twitter
Πηγή φωτό AP
0

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την αξιολόγηση της αίτησης για την επέκταση της χρήσης του εμβολίου των Pfizer/ BioNTech σε παιδιά 5-11 ετών. 

Το Comirnaty- το όνομα του εν λόγω σκευάσματος- έχει προς το παρόν εγκριθεί για χρήση σε άτομα από 12 ετών και άνω. Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο αυτό ήταν το πρώτο που εγκρίθηκε στην ΕΕ για τον κορωνοϊό, τον Δεκέμβριο του 2020. 

Η επιτροπή φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση του EMA θα εξετάσει τα δεδομένα για το εμβόλιο, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων έρευνας που είναι σε εξέλιξη, με τη συμμετοχή παιδιών από 5 έως 11 ετών, προκειμένου να αποφασίσει αν θα συστήσει την επέκταση της χρήσης του. 

Αυτή η γνωμοδότηση στη συνέχεια θα προωθηθεί στην Κομισιόν, που θα πάρει την τελική απόφαση για το θέμα. Το αποτέλεσμα της αξιολόγησης αναμένεται «σε μερικούς μήνες», σύμφωνα με τον EMA, εκτός αν απαιτηθούν συμπληρωματικές πληροφορίες. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ανάλυση / Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για συνταγματική αλλαγή που θα του επιτρέψει νέα θητεία - Το ιστορικό των δηλώσεών του και οι πολιτικές εξελίξεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ