Έλλειψη δωρητών σπέρματος αντιμετωπίζει η Βρετανία

Έλλειψη δωρητών σπέρματος αντιμετωπίζει η Βρετανία Facebook Twitter
2

Μόλις εννέα άνθρωποι έχουν δωρήσει το σπέρμα τους, ένα χρόνο μετά την έναρξη της λειτουργίας της Εθνικής Τράπεζας σπέρματος στη Βρετανία.

Η διευθύντριά μάλιστα Λόρα Ουίτζενς, απεύθυνε έκκληση στους άνδρες να δείξουν καλή θέληση.


Σε μια προσπάθεια να καλύψει το κενό, ο οργανισμός αυτός θα ξεκινήσει αυτόν τον μήνα μια νέα εκστρατεία επικοινωνίας με στόχο να επιτύχει έναν ικανοποιητικό αριθμό δωρητών σε περίοδο τριών με πέντε ετών, δηλώνει η ίδια σήμερα στη βρετανική εφημερίδα Guardian.


Όπως γράφει το ΑΠΕ, για να πείσει τους άνδρες να δωρίσουν το σπέρμα τους, η τράπεζα θα ακολουθήσει στην εκστρατεία της την συνταγή της Δανίας, η οποία , συγκέντρωσε πληθώρα εθελοντών κολακεύοντας τον ανδρικό εγωισμό, σχολιάζει η Ουίτζενς.


"Τα προϊόντα που εξάγουν είναι, λένε, η μπίρα, τα Lego (...) και το σπέρμα. Είναι ένας λόγος υπερηφάνειας", επισημαίνει.
"Αν πούμε 'κύριοι αποδείξτε την αξία σας, δείξτε μέχρι πού μπορεί να φτάσει η καλοσύνη σας', θα έχουμε εκατοντάδες δωρητές", προσθέτει.


Η τράπεζα αυτή, ένας ανεξάρτητος οργανισμός που επιχορηγείται επίσης από το κράτος, άνοιξε τις πύλες της πέρυσι στο Μπέρμιγχαμ, στην κεντρική Αγγλία, έχοντας στόχο να ανταποκριθεί σε μια έλλειψη δωρεών.


Οι δωρητές λαμβάνουν μια αμοιβή 35 στερλινών (περίπου 48 ευρώ), ένα μέτριο ποσό, το οποίο δεν υπάρχει η πρόθεση να αυξηθεί.


"Σίγουρα θα είχαμε περισσότερους δωρητές αν πληρώναμε 50 ή 100 στερλίνες τη δωρεά. Αλλά το χρήμα διαφθείρει... αν ξέρει κανείς ότι μπορεί να βγάλει 200 στερλίνες την εβδομάδα για τέσσερις μήνες, μπορεί να δελεαστεί και να αποκρύψει πληροφορίες για την υγεία του", καταλήγει η Λόρα Ουίτζενς.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
αν δεν κάνω λάθος, πλέον στην Βρετανία το παιδί από δωρεά σπέρματος μπορεί πλέον να αναζητήσει τον πατέρα του. Από τη στιγμή που χάνεται η ανωνυμία και ερχονται ευθύνες, και 9 άτομα πολλά είναι

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ