Ελεύθεροι και οι επτά Ιταλοί που είχαν συλληφθεί για τη δολοφονία του δημοσιογράφου στη Σλοβακία

Ελεύθεροι και οι επτά Ιταλοί που είχαν συλληφθεί για τη δολοφονία του δημοσιογράφου στη Σλοβακία Facebook Twitter
EPA/FELIPE TRUEBA
0

Οι αστυνομικές αρχές της Σλοβακίας άφησαν ελεύθερους και τους επτά Ιταλούς που είχαν συλληφθεί ως ύποπτοι για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιαν Κούτσιακ, ο οποίος πραγματοποιούσε μια έρευνα για τη διαφθορά στα υψηλότερα κλιμάκια της χώρας του, σε μια υπόθεση που φέρεται ότι σχετιζόταν με την ιταλική μαφία.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας δεν αναφέρονται τα πλήρη στοιχεία των συλληφθέντων, μόνο τα μικρά τους ονόματα και η ηλικία τους.

Σύμφωνα με σλοβακικά μέσα ενημέρωσης, βασικός ύποπτος ήταν ο Ιταλός επιχειρηματίας Αντονίνο Βαντάλα, 42 ετών, ενώ αρκετοί από τους υπόλοιπους είναι συγγενείς του.

Ο 27χρονος δημοσιογράφος εργαζόταν για τον ιστότοπο aktuality.sk. Βρέθηκε νεκρός μαζί με τη σύντροφό του την περασμένη Κυριακή στο σπίτι τους στη Βέλκα Μάτσα, κοντά στην Μπρατισλάβα.

Η κηδεία του Κούτσιακ θα τελεστεί σήμερα το απόγευμα στο χωριό Στιάβνικ. Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν το βράδυ της Παρασκευής σε διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς σε όλη τη χώρα. Μόνο στην πρωτεύουσα, κατέβηκαν στους δρόμους περίπου 25.000 διαδηλωτές.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΕΕ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Διεθνή / POLITICO: Ο Πέτερ Μαγιάρ σχεδιάζει «μεγάλη συμφωνία» για επαναφορά των σχέσεων Ουγγαρίας-ΕΕ

Ο νέος ηγέτης της Ουγγαρίας προσπαθεί να κινηθεί γρήγορα ώστε να αποκαταστήσει την πρόσβαση της χώρας σε δισεκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να ικανοποιήσει μια σειρά από απαιτήσεις που θέτει η ΕΕ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΛΙΜΑΝΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ

Διεθνή / Το Ιράν καταγγέλλει «σοβαρή παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας» του από τις ΗΠΑ

Μπαχρέιν, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, ΗΑΕ και Ιορδανία οφείλουν «να αποζημιώσουν πλήρως την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν και να επανορθώσουν για κάθε υλική και ηθική βλάβη», λέει ο Ιρανός πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη
THE LIFO TEAM