Ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας στις ΗΠΑ συνελήφθη για κατοχή βόμβας

Ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας στις ΗΠΑ συνελήφθη για κατοχή βόμβας Facebook Twitter
0

Eλεγκτής εναέριας κυκλοφορίας από το Σάρλοτ, στη Βόρεια Καρολίνα, συνελήφθη την Παρασκευή και σε βάρος του απαγγέλθηκε η κατηγορία κατοχής όπλου μαζικής καταστροφής, σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε η αστυνομία του Σάρλοτ- Μέκλενμπεργκ.


Οι αρχές ενημερώθηκαν από μια κλήση που έγινε προς τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών όπου γινόταν λόγος για την παρουσία ενός εκρηκτικού μηχανισμού σε μια μονώροφη κατοικία σε συνοικία του Σάρλοτ, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ. Οι δυνάμεις ασφαλείας που έσπευσαν εκεί βρήκαν έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, επισημαίνεται στο δελτίο τύπου.


Ο Πολ Τζορτζ Ντάντον, ηλικίας 30 ετών, συνελήφθη για κατοχή της αυτοσχέδιας βόμβας την οποία είχε κατασκευάσει ένας άλλος άνδρας, ο Ντέρικ Φελς, ηλικίας 39 ετών.


Ο Φελς ομολόγησε ότι κατασκεύασε τον εκρηκτικό μηχανισμό προκειμένου να τον χρησιμοποιήσει εναντίον ενός γείτονά του με τον οποίο είχαν διαφορές. Ωστόσο άλλαξε γνώμη και έδωσε τη βόμβα στον Ντάντον, ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας στο διεθνές αεροδρόμιο του Σάρλοτ, σύμφωνα πάντα με τις αρχές.


Σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε το αεροδρόμιο του Σάρλοτ, η διεύθυνση διαβεβαιώνει ότι ο Ντάντον «είχε πρόσβαση μονάχα στον πύργο ελέγχου κι όχι σε άλλα τμήματα του αεροδρομίου όπου εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα ασφαλείας».


«Δεν είχε πρόσβαση σε κανένα αεροπλάνο στο αεροδρομίο» τονίζεται. Ο ελεγκτής απολύθηκε, έγινε γνωστό από την ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA).

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Ζηλανδία: Πατέρας που διέφευγε για σχεδόν 4 χρόνια μαζί με τα τρία παιδιά του νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία

Διεθνή / Νέα Ζηλανδία: Πατέρας που διέφευγε για σχεδόν 4 χρόνια μαζί με τα τρία παιδιά του νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία

Ο Τομ Φίλιπς είχε καταφέρει να διαφύγει από αρκετές προσπάθειες των αρχών να τον θέσουν υπό κράτηση, παρά το ότι η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί και τον είχε καταδιώξει επανειλημμένα
LIFO NEWSROOM
Αργεντινή: Ο Μιλέι αναγνωρίζει την «καθαρή ήττα» του στις τοπικές εκλογές

Διεθνή / Αργεντινή: Ο Μιλέι αναγνωρίζει την «καθαρή ήττα» του στις τοπικές εκλογές

Ο Χαβιέρ Μιλέι υποσχέθηκε να «επιταχύνει» τις μεταρρυθμίσεις του, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με εντεινόμενη δυσαρέσκεια εξαιτίας σκανδάλου και της πολιτικής του όσον αφορά τις δημόσιες δαπάνες
LIFO NEWSROOM
Ιρανός ΥΠΕΞ: Η Τεχεράνη θα δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά της με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων

Διεθνή / Ιράν: Ο όρος για να δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά του

Απευθυνόμενος στη Γαλλία, τη Βρετανία και τη Γερμανία, την αποκαλούμενη ομάδα Ε3, ο Ιρανός ΥΠΕΞ τονίζει: «Αν δεν αδράξουν αυτό το παράθυρο ευκαιρίας οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές»
LIFO NEWSROOM
Η «τελευταία προειδοποίηση» του Τραμπ στη Χαμάς να δεχθεί τη συμφωνία για τους ομήρους

Διεθνή / Η «τελευταία προειδοποίηση» του Τραμπ στη Χαμάς να δεχθεί τη συμφωνία για τους ομήρους

«Προειδοποίησα τη Χαμάς για τις συνέπειες που θα έχει η άρνησή της, αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση, δεν θα υπάρξει άλλη» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τη συμφωνία περί ανταλλαγής ομήρων
LIFO NEWSROOM
Διακοπές ίντερνετ σε Μέση Ανατολή και Ασία μετά από κομμένα υποθαλάσσια καλώδια

Διεθνή / Διακοπές ίντερνετ σε Μέση Ανατολή και Ασία μετά από κομμένα υποθαλάσσια καλώδια

​​​​​​​Microsoft και NetBlocks επιβεβαιώνουν βλάβες σε καλωδιακά συστήματα στην Ερυθρά Θάλασσα – Χώρες όπως η Ινδία, το Πακιστάν και τα ΗΑΕ επηρεάστηκαν με χαμηλές ταχύτητες και διακοπές.
LIFO NEWSROOM
Κάρλο Ακούτις: Πώς γίνεται κάποιος άγιος – και πώς ο πρώτος millennial άγιος το κατάφερε

Διεθνή / Κάρλο Ακούτις: Πώς γίνεται κάποιος άγιος – και πώς ο πρώτος millennial άγιος το κατάφερε

Ο 15χρονος Κάρολο Ακούτις, που πέθανε από λευχαιμία το 2006, αγιοκατατάχθηκε από τον Πάπα Λέοντα. Ακολουθώντας όλα τα στάδια της Καθολικής Εκκλησίας, έγινε ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials
LIFO NEWSROOM