Ελέγχους για ναρκωτικά σε όλα τα δημοτικά σχολεία των Φιλιππίνων προωθεί ο πρόεδρος Ντουτέρτε

Ελέγχους για ναρκωτικά σε όλα τα δημοτικά σχολεία των Φιλιππίνων προωθεί ο πρόεδρος Ντουτέρτε Facebook Twitter
EPA
0

Τακτικούς ελέγχους για ναρκωτικά στα δημοτικά σχολεία, σχεδιάζουν να ξεκινήσουν οι αρχές των Φιλιππίνων, για τον εντοπισμό τυχόν ουσιών σε σακίδια και ερμάρια μαθητών. Παράλληλα δρομολογείται και ο συστηματικός έλεγχος του διδακτικού προσωπικού. 

Τα τελευταία δύο χρόνια, ο πρόεδρος της χώρας, Ροντρίγκο Ντουτέρτε έχει εφαρμόσει μια αιματηρή πολιτική στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των κυκλωμάτων ναρκωτικών

Από τότε που ανέλαβε την εξουσία, περισσότεροι από 4.200 φερόμενοι ως χρήστες και διακινητές ναρκωτικών έχουν σκοτωθεί από τα πυρά των αστυνομικών, ενώ εκτιμάται πως είναι χιλιάδες και οι νεκροί από τα πυρά αγνώστων που εμπλέκονται σε κυκλώματα ναρκωτικών. 

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι κάποιοι από τους φόνους ήταν «εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες», αλλά η αστυνομία αρνείται τις κατηγορίες.

Τώρα οι υπηρεσίες ασφαλείας είναι έτοιμες να εντείνουν την εκστρατεία καταπολέμησης της χρήσης ναρκωτικών,με τη διεξαγωγή τυχαίων ελέγχων στους δασκάλους της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου να δουν αν είναι υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Το ίδιο σκοπεύουν να κάνουν και στους μαθητές μετά την τετάρτη δημοτικού.

Τις κινήσεις αυτές έχει επικρίνει το υπουργείο Παιδείας της χώρας που ανακοίνωσε ότι είναι αντίθετο στη διεξαγωγή ελέγχων για ναρκωτικά σε 14 εκατομμύρια μαθητές του δημοτικού, από την τετάρτη έως την έκτη τάξη, τονίζοντας ότι είναι παράνομο.

«Το υπουργείο Παιδείας επεσήμανε ότι η πρόταση της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών των Φιλιππίνων (PDEA) να διενεργεί τεστ για την ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών σε όλους τους μαθητές άνω των 10 ετών ενδέχεται να απαιτεί την τροποποίηση της νομοθεσίας του 2002 περί ναρκωτικών, η οποία επιτρέπει τον έλεγχο μόνο των μαθητών δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης»

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Explainer: Γιατί ο Μπάλντουιν κατηγορείται για ανθρωποκτονία 18 μήνες μετά;

Explainer / Explainer: Γιατί ο Μπάλντουιν κατηγορείται για ανθρωποκτονία 18 μήνες μετά;

Αυτό που συνέβη τον Οκτώβριο του ’21 με τον θάνατο της κινηματογραφίστριας Χαλίνα Χάτσινς από αληθινά πυρά, θεωρείται από πολλούς κάτι που έτσι κι αλλιώς θα συνέβαινε. Το θέμα είναι «γιατί» -όπως αποκαλύπτεται από mail παραίτησης μέλους του συνεργείου- και πόση ευθύνη έχουν γι’ αυτό οι πλατφόρμες streaming.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ