Ελβετία: Συνελήφθησαν δύο Σύροι για κατασκευή τοξικών αερίων

Ελβετία: Συνελήφθησαν δύο Σύροι για κατασκευή τοξικών αερίων Facebook Twitter
0

Δύο πρόσωπα συριακής καταγωγής συνελήφθησαν χθες στην περιοχή της Γενεύης τα οποία φέρονται ότι κατασκεύαζαν, έκρυβαν και μετέφεραν εκρηκτικά και τοξικά αέρια, ανέφερε σε ανακοίνωσή του σήμερα το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ελβετίας.


Σε βάρος των δύο υπόπτων έχει ξεκινήσει διαδικασία ποινικής δίωξης στη βάση ενός νόμου που απαγορεύει οργανώσεις όπως η αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος, ανέφερε η ανακοίνωση της γενικής εισαγγελίας.

Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε πως ίχνη εκρηκτικών υλών εντοπίστηκαν στο όχημα όπου επέβαιναν οι δύο συλληφθέντες, ωστόσο δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος τοξικού αερίου. Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα ο εισαγγελέας της Γενεύης Ολιβιέ Ζορνό κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε.


Επιπλέον, τα ίχνη εκρηκτικών υλών που εντοπίστηκαν στο όχημα δεν έχουν καμία σχέση με το είδος των εκρηκτικών που χρησιμοποιούνται στα λατομεία, επισήμανε ο ίδιος.


Οι δύο άνδρες είχαν μόλις φθάσει στη Γενεύη και σύμφωνα με τον εισαγγελέα τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξουν και νέες συλλήψεις.


Οι συλληφθέντες, που έχουν προφυλακιστεί, είχαν στην κατοχή τους συριακά διαβατήρια και «είπαν ότι έφθασαν» στην Ελβετία πολύ πρόσφατα. Μιλάνε αραβικά.


Ο εισαγγελέας απέφυγε ωστόσο να απαντήσει σε μια ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο να τους είχε χορηγηθεί βίζα)που τους επέτρεπε να μετακινούνται ελεύθερα στον χώρο Σένγκεν.


Οι Σύροι συνελήφθησαν ενώ επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο που είχαν π

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ