LIVE!

Εl Pais: Αν Podemos και Αριστερά συνεργαστούν με τους Σοσιαλιστές πάνε για την απόλυτη πλειοψηφία

Εl Pais: Αν Podemos και Αριστερά συνεργαστούν με τους Σοσιαλιστές πάνε για την απόλυτη πλειοψηφία Facebook Twitter
0

Η συμμαχία των Podemos με την Ενωμένη Αριστερά στην Ισπανία όχι μόνο παραμένει σταθερά στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων των ψηφοφόρων ενόψει των εκλογών της προσεχούς Κυριακής στη μεγαλύτερη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου, αλλά μπορεί να αποσπάσει και την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών αν υπάρξει μετεκλογική συνεργασία με το Σοσιαλιστικό Κόμμα, γράφει η εφημερίδα El Pais, αναλύοντας τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων.

Αντίθετα, η ισπανική εφημερίδα σημειώνει ότι το κυβερνών μέχρι σήμερα Λαϊκό Κόμμα δεν έχει δυναμική ανόδου, ενώ στασιμότητα διαφαίνεται και στο κόμμα των Πολιτών.

«Η Συμμαχία Podemos-Ενωμένης Αριστεράς βρίσκεται τρεις μονάδες πίσω από το Λαϊκό Κόμμα, το οποίο όμως δεν ανεβαίνει», σημειώνει η El Pais και προσθέτει: «Η εκλογική συμμαχία που συμφωνήθηκε μεταξύ του Πάμπλο Ιγκλέσιας και του ηγέτη της Ενωμένης Αριστεράς Αλμπέρτο Γκαρθόν, μπορεί να έχει επιπτώσεις πέρα από την αλλαγή της ισορροπίας μεταξύ των δυνάμεων της Αριστεράς. Η κρίσιμη μάζα των ψήφων της συμμαχίας είναι γύρω στο 26%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διεξήχθη από την εταιρεία Metroscopia, που δείχνει ότι σε πολλές εκλογικές περιφέρειες μπορεί και να αυξήσει σημαντικά τις θέσεις της. Όχι μόνο υπερνικά το Σοσιαλιστικό Κόμμα ως δεύτερη δύναμη, αλλά αποδυναμώνει το Λαϊκό Κόμμα και τους Πολίτες που αναμένεται να εκλέξουν λιγότερους βουλευτές σε σχέση με τις εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου».

Το Λαϊκό Κόμμα αναμένεται να αποσπάσει το 29% των ψήφων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metroscopia, και 114 έδρες, εννέα λιγότερες σε σχέση με τον Δεκέμβριο.

Η συμμαχία Podemos- Ενωμένης Αριστεράς αναμένεται να αποσπάσει 93 έδρες, δηλαδή 22 περισσότερες από όσες πήραν τα δύο κόμματα μαζί στις εκλογές του Δεκεμβρίου. Οι Σοσιαλιστές αναμένεται να πάρουν 82 έδρες (8 λιγότερες από τον Δεκέμβριο), γεγονός που σημαίνει ότι αν συνεργαστούν με τους Podemos θα υπάρχει μια πλειοψηφία τουλάχιστον 175 βουλευτών σε σύνολο 350 στη νέα Βουλή, σημειώνει η ισπανική εφημερίδα.

0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Κόλπο παραπονιούνται πως δεν τους ενημέρωσαν για τις επιθέσεις του Ιράν

Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι δεν τους ενημέρωσε επαρκώς για τις ιρανικές επιθέσεις και επιπλέον αγνόησε τις προειδοποιήσεις τους
THE LIFO TEAM
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΡΜΠΑΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΒΕΤΟ ΔΑΝΕΙΟ

Διεθνή / ΕΕ: Καταδικάζει τα σχόλια Ζελένσκι σχετικά με το βέτο της Ουγγαρίας για δάνειο προς την Ουκρανία

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλοφ Τζιλ, η «εμπρηστική» ρητορική «δεν είναι ούτε χρήσιμη ούτε ευνοεί την επίτευξη των κοινών μας στόχων»
THE LIFO TEAM