Εκτελέστηκε θανατοποινίτης στο Τέξας

Εκτελέστηκε θανατοποινίτης στο Τέξας Facebook Twitter
0

Ένας 70χρονος θανατοποινίτης εκτελέστηκε χθες στο Τέξας. Πρόκειται για την 3η εκτέλεση στις ΗΠΑ τη φετινή χρονιά και τη δεύτερη στο Τέξας, η οποία είναι και η πολιτεία στην οποία εφαρμόζεται συχνότερα η θανατική ποινή. 

Ο άνθρωπος που εκτελέστηκε ονομάζεται Μπίλι Γουέιν Κόμπλ. Ο Κομπλ έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος που έχει εκτελεστεί από τότε που η πολιτεία του Τέξας επανέφερε τη θανατική ποινή, το 1982. 

Ο Κομπλ καταδικάστηκε για φόνους που διέπραξε το 1989, όταν είχε σκοτώσει τον πεθερό του και την πεθερά του, όπως και τον γιο τους που ήταν αστυνομικός. Τότε βρισκόταν σε διάσταση με τη σύζυγο του. Λίγες μέρες νωρίτερα είχε απαγάγει τη σύζυγο του και είχε αποπειραθεί να την σκοτώσει και αυτήν. 

Η εκτέλεση έγινε με τη χορήγηση θανατηφόρων ουσιών. 

 Ο δικηγόρος του θανατοποινίτη είχε ζητήσει από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να αναβάλλει την εκτέλεση, υποστηρίζοντας πως οι αρχικοί δικηγόροι του Κομπ στη δίκη είχαν ευθύνη για την καταδίκη του, καθώς στην υπεράσπιση τους δεν προσπάθησαν να καταδείξουν πως ο κατηγορούμενος δεν είχε σώας τας φρένας. 

Ο Κομπλ είχε καταδικαστεί για πρώτη φορά σε θάνατο το 1990. Το 2007 αποφασίστηκε να γίνει η ξανά η δίκη του.

Το 2008, ένα δεύτερο σώμα ενόρκων τον καταδίκασε πάλι σε θάνατο. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οκτώ χρόνια από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία - Γιατί CIA και άλλοι δεν το πίστεψαν ποτέ

Διεθνή / Τουρκία: Αποτυχημένο πραξικόπημα κατά Ερντογάν 8 χρόνια μετά - Γιατί η CIA δεν το πίστεψε ποτέ

Από το 2016 συνολικά 705.172 Τούρκοι κρατήθηκαν ή συνελήφθησαν - Το πραξικόπημα έδωσε στον Ερντογάν όσα χρειαζόταν για να εδραιώσει την απόλυτη κυριαρχία του και άλλαξε την Τουρκία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ