Έκρηξη κρουσμάτων στο Ντουμπάι: Αναστέλλεται η ζωντανή διασκέδαση μέχρι νεωτέρας

Έκρηξη κρουσμάτων στο Ντουμπάι: Αναστέλλεται η ζωντανή διασκέδαση μέχρι νεωτέρας Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου GETTY IMAGES
0

Το Ντουμπάι αναστέλλει τις μη απαραίτητες χειρουργικές επεμβάσεις για ένα μήνα καθώς και τη ζωντανή διασκέδαση σε ξενοδοχεία και εστιατόρια μέχρι νεωτέρας, καθώς σημειώνεται ραγδαία άνοδος των κρουσμάτων covid-19.

Οι υγειονομικές αρχές του Ντουμπάι αναφέρουν σε εγκύκλιό τους, που δημοσιεύθηκε χθες, Τετάρτη, στον ιστότοπο της υπηρεσίας, ότι η απόφαση, η οποία τίθεται σε ισχύ από σήμερα και μπορεί να παραταθεί, έχει στόχο να διασφαλίσει ότι τα νοσοκομεία θα είναι σε θέση να διαχειριστούν τον όγκο των ασθενών με κορωνοϊό.

Αντίστοιχα η υπηρεσία τουρισμού του Ντουμπάι εξέδωσε εγκύκλιο, η οποία περιήλθε στην κατοχή του Reuters, με την οποία αναστέλλεται η ζωντανή διασκέδαση σε ξενοδοχεία και εστιατόρια, αφού παρατηρήθηκε αύξηση των παραβιάσεων των κανόνων που ισχύουν.

Την ώρα που οι μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης επανέφεραν τα lockdown και προετοιμάζονταν για τρίτο κύμα του κορωνοϊού, το Ντουμπάι αναδείχθηκε μέσα στις γιορτές σε άκρως δημοφιλή τουριστικό προορισμό των Ευρωπαίων, για πάρτι και χαλαρές διακοπές εν μέσω πανδημίας.

Κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ποδοσφαιρικοί αστέρες, ηθοποιοί και σελέμπριτι ταξίδεψαν στο Ντουμπάι για να διασκεδάσουν, εκμεταλλευόμενοι τα πολύ πιο ελαστικά μέτρα. Το εμιράτο υποδέχτηκε την νέα χρονιά μαζί με Βρετανούς, Γάλλους και Ρώσους τουρίστες που «πλημμύρισαν» το διεθνές αεροδρόμιο, για να διασκεδάσουν στα ανοιχτά πολυτελή εστιατόρια και τα στολισμένα μπαρ.

 

Ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων covid-19 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου βρίσκεται το Ντουμπάι, ξεπέρασε το όριο των 3.000 στις 12 Ιανουαρίου και συνεχίζει να αυξάνει, φτάνοντας χθες τις 3.506. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων στην περιοχή του Κόλπου, με τον ημερήσιο αριθμό μολύνσεων στις υπόλοιπες πέντε χώρες της περιοχής να έχουν πέσει κάτω από τις 500.

Τα ΗΑΕ δεν διευκρινίζουν τον αριθμό των κρουσμάτων covid-19 που καταγράφεται σε κάθε εμιράτο ξεχωριστά.

Πολλοί τουρίστες έχουν επισκεφθεί το Ντουμπάι, ένα διεθνές κέντρο το οποίο πρόκειται να φιλοξενήσει την παγκόσμια έκθεση Expo 2020 τον Οκτώβριο, την ώρα που άλλες χώρες επιβάλλουν νέα lockdown.

Τα Εμιράτα έχουν άρει τους περισσότερους περιορισμούς που αφορούν στην ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, όμως η χρήση μάσκας εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική, όπως και η τήρηση των αποστάσεων. Εξάλλου η χώρα έχει εντείνει τους ρυθμούς της εμβολιαστικής της εκστρατείας και έχει στόχο να εμβολιάσει κατά της covid-19 περισσότερο από το 50% του πληθυσμού της των περίπου 9 εκατομμυρίων πριν το τέλος Μαρτίου.

Τα Εμιράτα έχουν εγκρίνει το κινεζικό εμβόλιο κατά της covid-19 από τη Sinopharm και το οποίο είναι διαθέσιμο στον γενικό πληθυσμό. Το Ντουμπάι εμβολιάζει τους πολίτες του με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech.

Το νέο, μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού που μεταδίδεται ευκολότερα έχει περάσει και στα Εμιράτα και τα κρούσματα αυξάνονται τις τελευταίες ημέρες. Οι αρχές υπενθυμίζουν στους πολίτες την ανάγκη να τηρούν τα πρωτόκολλα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Με πληροφορίες από Reuters, Financial Times και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα του ήταν «δύσκολο» να στηρίξει οικονομικά τη Νέα Υόρκη εάν ο Μαντάνι εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Τραμπ για Μαμντάνι: «Εάν έχεις έναν κομμουνιστή να διοικεί τη Νέα Υόρκη, το μόνο που κάνεις είναι να πετάς τα λεφτά σου»

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως δεν είναι οπαδός του βασικού αντιπάλου του Μαμντάνι, «αλλά αν η επιλογή είναι ανάμεσα σε έναν κακό Δημοκρατικό και έναν κομμουνιστή, θα διαλέγω πάντα τον κακό Δημοκρατικό»
LIFO NEWSROOM
Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

Διεθνή / Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

«Όπως λέγαμε από την πρώτη ημέρα, αυτή η αγωγή των 400 εκατομμυρίων ήταν ένα κατασκεύασμα, και το Δικαστήριο το αντιλήφθηκε αμέσως», δήλωσαν οι δικηγόροι της Μπλέικ Λάιβλι
LIFO NEWSROOM
Ζόχραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο Μπαράκ Ομπάμα προσφέρθηκε να γίνει «σύμβουλός» του εάν εκλεχθεί δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος επαίνεσαι την προεκλογική εκστρατεία του Μαμντάνι, ο οποίος διατηρεί καθαρό προβάδισμα έναντι των δύο αντιπάλων του
LIFO NEWSROOM
Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Διεθνή / Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Σε συνέντευξή του στο CBS, ο ηθοποιός και επί χρόνια υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστήριξε πως η Χάρις βρέθηκε σε μια «αδύνατη θέση», καθώς αναγκάστηκε «να τρέξει απέναντι στο ίδιο της το πολιτικό παρελθόν»
LIFO NEWSROOM
Βίντεο δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν σεξουαλικά Παλαιστίνιο κρατούμενο

Διεθνή / Παραιτήθηκε η Ισραηλινή αξιωματούχος που ήταν υπεύθυνη για τη διαρροή βίντεο με κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατούμενου

Το υλικό, που δημοσιοποίησε το CNN, φέρεται να δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν βάναυσα έναν Παλαιστίνιο κρατούμενο τον Ιούλιο του 2024
LIFO NEWSROOM
ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / Σεισμός 6,3R στο Αφγανιστάν: Νέος απολογισμός για νεκρούς και τραυματίες - «Αισθητός ως την Καμπούλ»

Ο νέος φονικός σεισμός έπληξε το βόρειο Αφγανιστάν έπειτα από τη σεισμική δόνηση 6 βαθμών στα τέλη Αυγούστου στις επαρχίες Κουνάρ, Λαγκμάν και Νανγκαρχάρ
LIFO NEWSROOM