Έκρηξη κρουσμάτων στο Ντουμπάι: Αναστέλλεται η ζωντανή διασκέδαση μέχρι νεωτέρας

Έκρηξη κρουσμάτων στο Ντουμπάι: Αναστέλλεται η ζωντανή διασκέδαση μέχρι νεωτέρας Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου GETTY IMAGES
0

Το Ντουμπάι αναστέλλει τις μη απαραίτητες χειρουργικές επεμβάσεις για ένα μήνα καθώς και τη ζωντανή διασκέδαση σε ξενοδοχεία και εστιατόρια μέχρι νεωτέρας, καθώς σημειώνεται ραγδαία άνοδος των κρουσμάτων covid-19.

Οι υγειονομικές αρχές του Ντουμπάι αναφέρουν σε εγκύκλιό τους, που δημοσιεύθηκε χθες, Τετάρτη, στον ιστότοπο της υπηρεσίας, ότι η απόφαση, η οποία τίθεται σε ισχύ από σήμερα και μπορεί να παραταθεί, έχει στόχο να διασφαλίσει ότι τα νοσοκομεία θα είναι σε θέση να διαχειριστούν τον όγκο των ασθενών με κορωνοϊό.

Αντίστοιχα η υπηρεσία τουρισμού του Ντουμπάι εξέδωσε εγκύκλιο, η οποία περιήλθε στην κατοχή του Reuters, με την οποία αναστέλλεται η ζωντανή διασκέδαση σε ξενοδοχεία και εστιατόρια, αφού παρατηρήθηκε αύξηση των παραβιάσεων των κανόνων που ισχύουν.

Την ώρα που οι μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης επανέφεραν τα lockdown και προετοιμάζονταν για τρίτο κύμα του κορωνοϊού, το Ντουμπάι αναδείχθηκε μέσα στις γιορτές σε άκρως δημοφιλή τουριστικό προορισμό των Ευρωπαίων, για πάρτι και χαλαρές διακοπές εν μέσω πανδημίας.

Κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ποδοσφαιρικοί αστέρες, ηθοποιοί και σελέμπριτι ταξίδεψαν στο Ντουμπάι για να διασκεδάσουν, εκμεταλλευόμενοι τα πολύ πιο ελαστικά μέτρα. Το εμιράτο υποδέχτηκε την νέα χρονιά μαζί με Βρετανούς, Γάλλους και Ρώσους τουρίστες που «πλημμύρισαν» το διεθνές αεροδρόμιο, για να διασκεδάσουν στα ανοιχτά πολυτελή εστιατόρια και τα στολισμένα μπαρ.

 

Ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων covid-19 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου βρίσκεται το Ντουμπάι, ξεπέρασε το όριο των 3.000 στις 12 Ιανουαρίου και συνεχίζει να αυξάνει, φτάνοντας χθες τις 3.506. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων στην περιοχή του Κόλπου, με τον ημερήσιο αριθμό μολύνσεων στις υπόλοιπες πέντε χώρες της περιοχής να έχουν πέσει κάτω από τις 500.

Τα ΗΑΕ δεν διευκρινίζουν τον αριθμό των κρουσμάτων covid-19 που καταγράφεται σε κάθε εμιράτο ξεχωριστά.

Πολλοί τουρίστες έχουν επισκεφθεί το Ντουμπάι, ένα διεθνές κέντρο το οποίο πρόκειται να φιλοξενήσει την παγκόσμια έκθεση Expo 2020 τον Οκτώβριο, την ώρα που άλλες χώρες επιβάλλουν νέα lockdown.

Τα Εμιράτα έχουν άρει τους περισσότερους περιορισμούς που αφορούν στην ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, όμως η χρήση μάσκας εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική, όπως και η τήρηση των αποστάσεων. Εξάλλου η χώρα έχει εντείνει τους ρυθμούς της εμβολιαστικής της εκστρατείας και έχει στόχο να εμβολιάσει κατά της covid-19 περισσότερο από το 50% του πληθυσμού της των περίπου 9 εκατομμυρίων πριν το τέλος Μαρτίου.

Τα Εμιράτα έχουν εγκρίνει το κινεζικό εμβόλιο κατά της covid-19 από τη Sinopharm και το οποίο είναι διαθέσιμο στον γενικό πληθυσμό. Το Ντουμπάι εμβολιάζει τους πολίτες του με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech.

Το νέο, μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού που μεταδίδεται ευκολότερα έχει περάσει και στα Εμιράτα και τα κρούσματα αυξάνονται τις τελευταίες ημέρες. Οι αρχές υπενθυμίζουν στους πολίτες την ανάγκη να τηρούν τα πρωτόκολλα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Με πληροφορίες από Reuters, Financial Times και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM