Έκρηξη αναπνευστήρα σε κλινική της Τουρκίας: 10 νεκροί από την πυρκαγιά σε μονάδα Covid

Έκρηξη αναπνευστήρα σε κλινική της Τουρκίας: 10 νεκροί από την πυρκαγιά σε μονάδα Covid Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Στους δέκα ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο στο Γκαζιάντεπ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 04:45 τοπική ώρα χθες ξημερώματα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για τους ασθενείς με κορωνοϊό του πανεπιστημιακού νοσοκομείου SANKO, έπειτα από την έκρηξη αναπνευστήρα. 

Όλα τα θύματα, ηλικιών από 56 έως 85 ετών, ήταν ασθενείς που νοσηλεύονταν με Covid-19. Οι υπόλοιποι ασθενείς της ΜΕΘ, όπου ξέσπασε η φωτιά, διακομίστηκαν σε άλλα νοσοκομεία της περιοχής.

«Εκφράζουμε τη βαθιά λύπη μας για αυτό το τραγικό γεγονός», είπε ο Φαχρετίν Κότζα, ο οποίος μετέβη στο νοσοκομείο, μαζί με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Anadolu

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Διεθνή / «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο

Όταν η δημοσιογράφος Κάθριν Λούσι ρώτησε τον Τραμπ για τα λεγόμενα αρχεία Έπσταϊν, εκείνος τη διέκοψε απότομα, δείχνοντάς την με το δάχτυλο και λέγοντας: «Quiet — quiet, piggy»
LIFO NEWSROOM
Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο έχει βιώσει στη ζωή τους ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Διεθνή / ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει βιώσει στη ζωή της ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Από τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι 263 εκατομμύρια γυναίκες έχουν βιώσει σεξουαλική βία από τρίτο πρόσωπο από την ηλικία των 15 ετών
LIFO NEWSROOM