Εκλογές στην Ιταλία: Τεχνικά προβλήματα και ευτράπελα με τα ψηφοδέλτια

Εκλογές στην Ιταλία: Τεχνικά προβλήματα και ευτράπελα με τα ψηφοδέλτια Facebook Twitter
EPA
0

Το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών έκανε γνωστό ότι στις 5 το απόγευμα, τοπική ώρα, η προσέλευση στις κάλπες ανερχόταν σε 58,5%. Δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με τις βουλευτικές εκλογές του 2013, διότι πριν πέντε χρόνια, οι Ιταλοί είχαν ψηφίσει την Κυριακή αλλά και τη Δευτέρα, μέχρι το μεσημέρι.

Παράλληλα, προβλήματα «τεχνικής φύσεως» σημειώθηκαν σε κάποια εκλογικά τμήματα. Στο Παλέρμο ξανατυπώθηκαν χιλιάδες ψηφοδέλτια, διότι αρχικά, είχαν εκτυπωθεί ονόματα υποψήφιων άλλης εκλογικής περιφέρειας.

Στην Ρώμη, τριάντα έξι άτομα κλήθηκαν να ξαναψηφίσουν, διότι διαπιστώθηκε, επίσης, τυπογραφικό λάθος στο ψηφοδέλτιο που τους είχε δοθεί. Σε κάποιες περιπτώσεις δημιουργήθηκαν ουρές, διότι για πρώτη φορά κάθε ψηφοδέλτιο έχει έναν ειδικό αριθμό (στην κάτω άκρη, η οποία πρέπει να κόβεται) που χρησιμεύει ως εγγύηση κατά ενδεχόμενων νοθειών. Η όλη διαδικασία, όμως, εφαρμόζεται για πρώτη φορά, και επιβράδυνε, εν μέρει, τους ρυθμούς στα εκλογικά τμήματα.

Οι δημοτικές αρχές του Μιλάνου και της Ρώμης κάλεσαν τους πολίτες τους να πάνε να ψηφίσουν τουλάχιστον μια ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες, για να μην δημιουργηθούν άλλες ουρές.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΙ

Διεθνή / Ποιος θα διαδεχθεί τον Τραμπ; Ο Βανς προηγείται στις προτιμήσεις των Ρεπουμπλικανών

Τα αποτελέσματα δείχνουν ισχυρή στήριξη προς την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, έναν χρόνο μετά την επιστροφή του στην εξουσία, αλλά και συγκέντρωση της επιρροής γύρω από δύο βασικά πρόσωπα
THE LIFO TEAM
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Όχι Βασιλιάδες, Όχι ICE, Όχι Πόλεμος»: Μαζικές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ κατά Τραμπ ενώ εκείνος «έπαιζε γκολφ»

Είναι η τρίτη φορά σε λιγότερο από έναν χρόνο που η Αμερική κλήθηκε να βγει στους δρόμους από αυτό το κίνημα από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Διεθνή / Λίβανος: Τρεις δημοσιογράφοι νεκροί από ισραηλινό πλήγμα – Αντιδράσεις για «παραβίαση του διεθνούς δικαίου»

Ο ισραηλινός στρατός ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, υποστηρίζοντας ότι στόχος ήταν ένας από τους δημοσιογράφους, τον οποίο χαρακτήρισε μέλος μονάδας πληροφοριών της Χεζμπολάχ.
THE LIFO TEAM
ΠΑΡΙΣΙ ΓΑΛΛΙΑ BANK OF AMERICA

Διεθνή /  Αποτράπηκε βομβιστική επίθεση σε Αμερικανική τράπεζα στο Παρίσι — Έρευνα από την Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία

Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα, ο οποίος φέρεται να ετοιμαζόταν να πυροδοτήσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας
THE LIFO TEAM