Εκλογές στην Ιταλία: Τεχνικά προβλήματα και ευτράπελα με τα ψηφοδέλτια

Εκλογές στην Ιταλία: Τεχνικά προβλήματα και ευτράπελα με τα ψηφοδέλτια Facebook Twitter
EPA
0

Το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών έκανε γνωστό ότι στις 5 το απόγευμα, τοπική ώρα, η προσέλευση στις κάλπες ανερχόταν σε 58,5%. Δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με τις βουλευτικές εκλογές του 2013, διότι πριν πέντε χρόνια, οι Ιταλοί είχαν ψηφίσει την Κυριακή αλλά και τη Δευτέρα, μέχρι το μεσημέρι.

Παράλληλα, προβλήματα «τεχνικής φύσεως» σημειώθηκαν σε κάποια εκλογικά τμήματα. Στο Παλέρμο ξανατυπώθηκαν χιλιάδες ψηφοδέλτια, διότι αρχικά, είχαν εκτυπωθεί ονόματα υποψήφιων άλλης εκλογικής περιφέρειας.

Στην Ρώμη, τριάντα έξι άτομα κλήθηκαν να ξαναψηφίσουν, διότι διαπιστώθηκε, επίσης, τυπογραφικό λάθος στο ψηφοδέλτιο που τους είχε δοθεί. Σε κάποιες περιπτώσεις δημιουργήθηκαν ουρές, διότι για πρώτη φορά κάθε ψηφοδέλτιο έχει έναν ειδικό αριθμό (στην κάτω άκρη, η οποία πρέπει να κόβεται) που χρησιμεύει ως εγγύηση κατά ενδεχόμενων νοθειών. Η όλη διαδικασία, όμως, εφαρμόζεται για πρώτη φορά, και επιβράδυνε, εν μέρει, τους ρυθμούς στα εκλογικά τμήματα.

Οι δημοτικές αρχές του Μιλάνου και της Ρώμης κάλεσαν τους πολίτες τους να πάνε να ψηφίσουν τουλάχιστον μια ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες, για να μην δημιουργηθούν άλλες ουρές.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ICE ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΙΛΑΝΟ

Διεθνή / «F*** ICE»: Βρετανός σκιέρ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων έγραψε μήνυμα διαμαρτυρίας στο χιόνι

Πριν από τους Αγώνες του 2022 είχε επικρίνει την επιλογή της Κίνας ως διοργανώτριας, επικαλούμενος ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη μεταχείριση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας
THE LIFO TEAM
Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Διεθνή / Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Ο 78χρονος καλλιτέχνης αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα της περιόδου 2000–2015, υποστηρίζοντας ότι στο σπίτι του υπήρχαν τρεις σταθερές τηλεφωνικές γραμμές και ότι «όλες είχαν παγιδευτεί»
THE LIFO TEAM