Εκλογές στην Ιταλία: Τεχνικά προβλήματα και ευτράπελα με τα ψηφοδέλτια

Εκλογές στην Ιταλία: Τεχνικά προβλήματα και ευτράπελα με τα ψηφοδέλτια Facebook Twitter
EPA
0

Το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών έκανε γνωστό ότι στις 5 το απόγευμα, τοπική ώρα, η προσέλευση στις κάλπες ανερχόταν σε 58,5%. Δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με τις βουλευτικές εκλογές του 2013, διότι πριν πέντε χρόνια, οι Ιταλοί είχαν ψηφίσει την Κυριακή αλλά και τη Δευτέρα, μέχρι το μεσημέρι.

Παράλληλα, προβλήματα «τεχνικής φύσεως» σημειώθηκαν σε κάποια εκλογικά τμήματα. Στο Παλέρμο ξανατυπώθηκαν χιλιάδες ψηφοδέλτια, διότι αρχικά, είχαν εκτυπωθεί ονόματα υποψήφιων άλλης εκλογικής περιφέρειας.

Στην Ρώμη, τριάντα έξι άτομα κλήθηκαν να ξαναψηφίσουν, διότι διαπιστώθηκε, επίσης, τυπογραφικό λάθος στο ψηφοδέλτιο που τους είχε δοθεί. Σε κάποιες περιπτώσεις δημιουργήθηκαν ουρές, διότι για πρώτη φορά κάθε ψηφοδέλτιο έχει έναν ειδικό αριθμό (στην κάτω άκρη, η οποία πρέπει να κόβεται) που χρησιμεύει ως εγγύηση κατά ενδεχόμενων νοθειών. Η όλη διαδικασία, όμως, εφαρμόζεται για πρώτη φορά, και επιβράδυνε, εν μέρει, τους ρυθμούς στα εκλογικά τμήματα.

Οι δημοτικές αρχές του Μιλάνου και της Ρώμης κάλεσαν τους πολίτες τους να πάνε να ψηφίσουν τουλάχιστον μια ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες, για να μην δημιουργηθούν άλλες ουρές.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΠΕΙΣ ΟΡΕΙΒΑΤΗΣ ΝΕΚΡΗ ΔΙΚΗ

Διεθνή / «Λυπάμαι βαθιά» λέει ο ορειβάτης για τον θάνατο της συντρόφου του στις Άλπεις, απορρίπτει όμως τις κατηγορίες

Η 33χρονη έχασε τη ζωή της από υποθερμία κατά την κοινή τους προσπάθεια να φτάσουν στην κορυφή - Ο άνδρας κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ στέλνουν και δεύτερο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή - Kλιμακώνεται η ένταση με το Ιράν

Η στρατιωτική κινητοποίηση εξελίσσεται ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν στη Γενεύη για μια πιθανή συμφωνία σχετικά με τον εμπλουτισμό ουρανίου
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΚ ΖΟΥΚΕΡΜΠΕΡΓΚ ΔΙΚΗ FACEBOOK

Διεθνή / Στο εδώλιο ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Άρχισε η δίκη «σταθμός» - Έδωσε την ίδια απάντηση πάνω από 12 φορές

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος ίδρυσε το Facebook όταν ήταν φοιτητής το 2004, κατέθεσε για την υπόθεση εθισμού στην τεχνολογία, μετά από αγωγές εναντίον της Meta και του YouTube
THE LIFO TEAM