Εκλογές στην Ισπανία: Χωρίς αυτοδυναμία οι Σοσιαλιστές - Η ακροδεξιά διπλασιάζει τις έδρες της

Εκλογές στην Ισπανία: Χωρίς αυτοδυναμία οι Σοσιαλιστές - Η ακροδεξιά διπλασιάζει τις έδρες της Facebook Twitter
0

Οι κυβερνώντες Σοσιαλιστές (PSOE) κερδίζουν τις περισσότερες ψήφους στις σημερινές βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία, ωστόσο δεν εξασφαλίζουν την αυτοδυναμία, ενώ ενισχυμένη αναδείχθηκε η ακροδεξιά.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ προηγείται των αντιπάλων του και το ακροδεξιό Vox αναδεικνύεται στην τρίτη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη του κοινοβουλίου, έπειτα από την καταμέτρηση του 80% των ψήφων, στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στην Ισπανία.

Βάσει των αποτελεσμάτων, οι Σοσιαλιστές κερδίζουν 122 έδρες στο κοινοβούλιο των συνολικά 350 εδρών.

Κανένα κόμμα, της αριστεράς ή της δεξιάς, δεν καταφέρνει να συγκεντρώσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα κερδίζει 85 έδρες, το Vox συγκεντρώνει 53 έδρες, οι Ciudadanos 10 έδρες.

Το ακροδεξιό Vox αναδεικνύεται σε τρίτη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη, καταγράφοντας μεγάλα κέρδη σε σύγκριση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση του Απριλίου, η οποία σηματοδότησε την πρώτη φορά που ένα ακροδεξιό κόμμα κερδίζει έδρες στην Ισπανία τα τελευταία 40 χρόνια.

  

Οι Ισπανοί ψήφισαν σήμερα στις τέταρτες κατά σειρά βουλευτικές εκλογές σε διάστημα 4 ετών κι ενώ το κλίμα είναι βαρύ στη χώρα από την καταλανική κρίση και την άνοδο της ακροδεξιάς, με την εκλογική αναμέτρηση να μην δείχνει ότι θα βάλει τέλος στην πολιτική αστάθεια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ