Εκλογές στη Ρωσία: «Εξαφάνισαν» app της αντιπολίτευσης ενώ η ψηφοφορία ξεκινά

Εκλογές στη Ρωσία: Εφαρμογή της αντιπολίτευσης καταργήθηκε καθώς η ψηφοφορία ξεκινά Facebook Twitter
Εκλογές στη Ρωσία - Πηγή: Associated Press.
0

Μια εφαρμογή Smart Voting που σχεδίασε ο φυλακισμένος ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι αφαιρέθηκε από την Apple και τη Google την ημέρα που οι Ρώσοι ξεκίνησαν να ψηφίζουν για τις βουλευτικές εκλογές.

Οι ρωσικές αρχές είχαν απειλήσει με πρόστιμο τις δύο εταιρείες εάν αρνούνταν να καταργήσουν την εφαρμογή. Έτσι, η εφαρμογή δεν είναι πλέον διαθέσιμη για λήψη από τους χρήστες.

Οι κοινοβουλευτικές και τοπικές εκλογές ξεκίνησαν σήμερα και θα διαρκέσουν τρεις ημέρες. Όπως φαίνεται, το κόμμα της «Ενωμένης Ρωσίας» του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται να κερδίσει.

Παρόλο που συνολικά 14 κόμματα συμμετέχουν στην ψηφοφορία, πολλοί υποψήφιοι που θεωρούνται κατά του Πούτιν απαγορεύεται να συμμετέχουν, συμπεριλαμβανομένου οποιουδήποτε συνδέεται με το αντιπολιτευτικό κίνημα του Ναβάλνι. Μάλιστα, ορισμένοι εξέχοντες αντίπαλοι του Κρεμλίνου αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη Ρωσία.

Εκλογές στη Ρωσία: Εφαρμογή της αντιπολίτευσης καταργήθηκε καθώς η ψηφοφορία ξεκινά Facebook Twitter

Ο Ναβάλνι φυλακίστηκε αμέσως όταν επέστρεψε από τη Γερμανία τον Ιανουάριο, αφού είχε αναρρώσει από νευροτοξική δηλητηρίαση στη Σιβηρία.

Την παραμονή των εκλογών, ανώτερα στελέχη της ρυθμιστικής αρχής επικοινωνιών απείλησαν με μεγάλα πρόστιμα όσες εταιρείες που «παραβιάζουν συστηματικά» τα αιτήματά της. Οι δύο εταιρείες είχαν προειδοποιηθεί ότι η άρνηση κατάργησης της εφαρμογής θα θεωρηθεί παράνομη παρέμβαση στην ψηφοφορία.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ