Εκλογές ΗΠΑ: Ποιους αποκάλεσε «σκουπίδια» ο Μπάιντεν - Οργή των οπαδών του Τραμπ

Εκλογές ΗΠΑ: Ποιους αποκάλεσε «σκουπίδια» ο Μπάιντεν - Οργή των οπαδών του Τραμπ Facebook Twitter
0

Την έντονη αντίδραση των Ρεπουμπλικάνων προκάλεσαν χθες Τρίτη δηλώσεις που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στις οποίες φαίνεται να αποκαλεί «σκουπίδια» τους υποστηρικτές του υποψήφιου του κόμματος για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ.

Στη διάρκεια μεγάλης προεκλογικής συγκέντρωσης του Τραμπ στο Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν την Κυριακή ανέβηκε στη σκηνή, μεταξύ άλλων, και ο κωμικός Τόνι Χίντσκλιφ ο οποίος αποκάλεσε το Πουέρτο Ρίκο, αμερικανικό έδαφος στην Καραϊβική, «νησί σκουπιδιών που επιπλέει στη μέση του ωκεανού». Σε αυτή τη δήλωση του Χίντσκλιφ φαίνεται να αναφερόταν ο Μπάιντεν όταν μίλησε χθες μέσω zoom με ψηφοφόρους.

Στη διάρκεια αυτής της συνομιλίας ο Δημοκρατικός πρόεδρος σχολίασε ότι οι Πορτορικάνοι «είναι καλοί, έντιμοι, ευυπόληπτοι άνθρωποι» και μετά φάνηκε να δηλώνει: «τα μοναδικά σκουπίδια που βλέπω να επιπλέουν είναι οι υποστηρικτές του (…) ο τρόπος που δαιμονοποιεί τους Λατίνους είναι εξωφρενικός», αναφερόμενος στον Τραμπ.

Σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο που ανήρτησε ο Λευκός Οίκος στο Χ, στη δήλωση του Μπάιντεν εμφανίζεται η κτητική απόστροφος στη λέξη υποστηρικτές, «supporter’s», κάτι που σημαίνει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αναφερόταν συγκεκριμένα σε έναν υποστηρικτή του Τραμπ, πιθανόν τον Χίτσκλιφ. «Τα μόνα σκουπίδια που βλέπω να επιπλέουν εκεί έξω είναι του υποστηρικτή του», ήταν η δήλωση του Μπάιντεν, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Ωστόσο πολλά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν στο σχόλιο αυτό χωρίς να βάζουν την κτητική απόστροφο στη λέξη «υποστηρικτής» και γράφοντας «supporters», στον πληθυντικό, οπότε ο Αμερικανός πρόεδρος θα αναφερόταν σε όλους τους υποστηρικτές του Ρεπουμπλικάνου προέδρου.

Εκλογές ΗΠΑ: Ποιους αποκάλεσε «σκουπίδια» ο Μπάιντεν - Οργή των οπαδών του Τραμπ Facebook Twitter

Ο ίδιος ο Μπάιντεν έγραψε λίγο αργότερα στο Χ: «Νωρίτερα σήμερα αποκάλεσα τη γεμάτη μίσος ρητορική για το Πουέρτο Ρίκο που χρησιμοποίησε υποστηρικτής του Τραμπ στην προεκλογική του εκδήλωση στο Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν σκουπίδια, ο μόνος τρόπος που μπορώ να σκεφτώ για να τη χαρακτηρίσω. Ο τρόπος που δαιμονοποιεί τους Λατίνους είναι εξωφρενικός. Αυτό ήθελα να πω. Τα σχόλια σε αυτή την προεκλογική συγκέντρωση δεν αντικατοπτρίζουν το ποιοι είμαστε ως έθνος».

Ωστόσο οι Ρεπουμπλικάνοι δεν έχασαν την ευκαιρία για να επιτεθούν στον Δημοκρατικό πρόεδρο και την υποψήφια του κόμματος στις εκλογές, την Κάμαλα Χάρις.

«Δεν υπάρχει τρόπος να το παρουσιάσουν: ο Τζο Μπάιντεν και η Κάμαλα Χάρις δεν μισούν απλώς τον πρόεδρο Τραμπ, απεχθάνονται τους δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανούς που τον υποστηρίζουν», σχολίασε η Κάρολιν Λίβιτ εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου. «Η Κάμαλα θα πρέπει να απαντήσει σε αυτή την επονείδιστη επίθεση εναντίον δεκάδων εκατομμυρίων Αμερικανών», πρόσθεσε. Εξάλλου η προεκλογική ομάδα του Τραμπ έστειλε μέιλ στους υποστηρικτές του στο οποίο αναφέρει: «πριν λίγα λεπτά το αφεντικό της Κάμαλα, ο διεφθαρμένος Τζο Μπάιντεν, αποκάλεσε όλους τους υποστηρικτές μου σκουπίδια- αναφερόταν σε εσάς!». «Μπορούν να σας αποκαλούν σκουπίδια τώρα, ΑΛΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΘΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ!», πρόσθετε το μέιλ.

Στο μεταξύ και ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων, ο Τζ. Ντ. Βανς, έγραψε στο Χ ότι το σχόλιο του Μπάιντεν ήταν «αηδιαστικό» και πρόσθεσε: «Η Κάμαλα Χάρις και το αφεντικό της, ο Τζο Μπάιντεν, επιτίθενται στη μισή χώρα». Μιλώντας στο Fox News χθες Τρίτη βράδυ ο ίδιος ο Τραμπ πήρε αποστάσεις από τις δηλώσεις του Χίντσκλιφ, λέγοντας ότι δεν γνωρίζει ποιος είναι και ότι δεν θα έπρεπε να έχει ανέβει στη σκηνή.

Με πληροφορίες από Reuters, CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM