Δεκάδες σκυλιά βρέθηκαν με τους ιδιοκτήτες τους το απόγευμα της Κυριακής, στο προαύλιο της Μητρόπολης Λεμεσού, όπου ο Μητροπολίτης Αθανάσιος τα «ευλόγησε‘, στο πλαίσιο εκδήλωσης που οργάνωσε το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.

 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος, σκοπός της εκδήλωσης, που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Κύπρο, πέραν από το γεγονός ότι αποτελεί μια υπενθύμιση της σημασίας και του σημαντικού ρόλου των ζώων στη ζωή μας, «είναι και η ευλογία όλων των ζώων που υποφέρουν στον πλανήτη και αυτών που χρειάζονται τη βοήθεια μας.»

 

Κυριακάτικος εκκλησιασμός και επίσημη ευλογία για τα ζώα συντροφιάς στην Κύπρο
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / Philenews

 

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Αθανάσιος μετά από μία σύντομη αναφορά σε αποσπάσματα από την Βίβλο που αφορούν τα ζώα και μία σύντομη προσευχή, «έδωσε την ευλογία του στα πολυαγαπημένα ζωάκια», αναφέρει το Philenews.

 

Κυριακάτικος εκκλησιασμός και επίσημη ευλογία για τα ζώα συντροφιάς στην Κύπρο
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / Philenews

 

«Είναι προς τιμή των δυο Μητροπόλεων, της Ταμασσού και της Λεμεσού. Δεν είναι κάτι κεραυνός εν αιθρία. Γίνεται σε όλες τις χώρες του κόσμου. Τα ζώα είναι μέρος της ζωής μας. Αν εξαφανιστούν οι μέλισσες θα εξαφανιστούμε κι εμείς. Άρα γιατί να μην τα ευλογούμε. Είναι κάτι το φυσιολογικό» δήλωσε ο πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα, Κυριάκος Κυριάκου.