Εκκενώνεται χωριό στο Μπαλί λόγω ηφαιστείου- Πάνω από 50.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Εκκενώνεται χωριό στο Μπαλί λόγω ηφαιστείου- Πάνω από 50.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους Facebook Twitter
0

Σχεδόν 50.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους στο νησί-θέρετρο της Ινδονησίας, το Μπαλί, εξαιτίας του κινδύνου έκρηξης ηφαιστείου, προειδοποίησαν σήμερα αξιωματούχοι της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών.


Το όρος Αγκούνγκ, ένα βουνό και ενεργό ηφαίστειο στο ανατολικό τμήμα του Μπαλί, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 75 χιλιομέτρων από το δημοφιλέστερο μέρος του νησιού, την Κούτα, υπάρχει κίνδυνος να εκραγεί για πρώτη φορά έπειτα από τουλάχιστον 50 χρόνια.
Η Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι 48.540 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους και ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί καθώς τουλάχιστον 60.000 είναι οι κάτοικοι στην ζώνη υψηλού κινδύνου.


"Ακόμη υπάρχουν κάτοικοι που δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους κυρίως γιατί το ηφαίστειο δεν έχει εκραγεί ακόμη και επιπλέον επειδή ανησυχούν για τα κοπάδια τους", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο, ένας εκπρόσωπος της Υπηρεσίας.
Οι αρχές ανακοίνωσαν το ανώτατο επίπεδο συναγερμού την Παρασκευή έπειτα από την έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα που παρατηρήθηκε και κάλεσαν τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε απόσταση τουλάχιστον εννέα χιλιομέτρων από τον κρατήρα του.


Το όρος Αγκούνγκ είναι ένα από τα περισσότερα από 120 ενεργά ηφαίστεια στην Ινδονησία και τελευταία φορά εξερράγη το 1963 με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι και ηφαιστειακή τέφρα να φτάσει μέχρι την πρωτεύουσα Τζακάρτα.


Το Μπαλί συγκεντρώνει κάθε χρόνο εκατομμύρια ξένους τουρίστες και μια ισχυρή έκρηξη θα είχε σίγουρα αντίκτυπο στην οικονομία που εξαρτάται από τον τουρισμό.


Σήμερα η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Σιγκαπούρη, οι ΗΠΑ και η Βρετανία εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Νέο βίντεο του πυροδότησε φήμες για το εσωτερικό του Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Νέο βίντεό του πυροδότησε φήμες για το εσωτερικό του Forest Lodge

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ σε πρόσφατο βίντεο του στα social media θεωρήθηκε ότι μοιράστηκε πλάνα από το εσωτερικό της νέας βασιλικής κατοικίας, όπου μετακόμισαν πριν λίγες ημέρες με την Κέιτ Μίντλετον και τα παιδιά τους
LIFO NEWSROOM
Lady Gaga: «Χρειάστηκα ψυχιατρική φροντίδα» - Η αποκάλυψη για τα γυρίσματα του «A Star Is Born»

Διεθνή / Lady Gaga: «Χρειάστηκα ψυχιατρική φροντίδα» - Η αποκάλυψη για τα γυρίσματα του «A Star Is Born»

Σχεδόν επτά χρόνια μετά τον ρόλο που την καθιέρωσε στη μεγάλη οθόνη, η δημοφιλής καλλιτέχνιδα μίλησε πρώτη φορά ανοιχτά για τις δύσκολες συνθήκες που βίωνε παρασκηνιακά
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΓΑΤΑ

Διεθνή / Γαλλία: Σε κατ' οίκον περιορισμό «καταδικάστηκαν» γάτα και ιδιοκτήτρια μετά από καταγγελία γειτόνισσας

Η γυναίκα που έκανε την καταγγελία στη Γαλλία, ανέφερε πως ο γάτος έμπαινε στον κήπο και κατέστρεφε τα φυτά της - Αντιδράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις για τη δικαστική απόφαση
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Η Ρωσία καταθέτει στο ΣΑ του ΟΗΕ δικό της σχέδιο απόφασης, αμφισβητώντας την πρόταση των ΗΠΑ

Διεθνή / Γάζα: Η Ρωσία καταθέτει στο ΣΑ του ΟΗΕ δικό της σχέδιο, αμφισβητώντας την πρόταση των ΗΠΑ

Η μόνιμη αντιπροσωπεία της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη ανέφερε σε σημείωμά της προς τα άλλα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗ ότι το δικό της σχέδιο είναι «αντιπρόταση», «εμπνευσμένη» από το αμερικανικό
LIFO NEWSROOM
Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Διεθνή / Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Το BBC βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς θεσμικής αναταραχής, που δεν περιορίζεται σε ένα μεμονωμένο δημοσιογραφικό σφάλμα, αλλά αγγίζει τον τρόπο διοίκησης και τη σχέση του οργανισμού με την πολιτική εξουσία
LIFO NEWSROOM
ANTIFA ΗΠΑ ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνή / Στο στόχαστρο των ΗΠΑ η Antifa: Ποιες δύο ελληνικές οργανώσεις χαρακτηρίζονται τρομοκρατικές

Οι δύο αυτές ελληνικές οργανώσεις μπαίνουν στη λίστα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις Ξένες Τρομοκρατικές Οργανώσεις (FTOs) και τους Ειδικά Καθορισμένους Διεθνείς Τρομοκράτες (SDGTs)
LIFO NEWSROOM