Εκατομμύρια άνθρωποι βάζουν ακόμα για κωδικό "123456" ή "password" - Παγκόσμια έρευνα

Εκατομμύρια άνθρωποι βάζουν ακόμα για κωδικό "123456" ή "password" - Παγκόσμια έρευνα Facebook Twitter
Pixabay
0

Έχουν περάσει δεκαετίες από την πρώτη φορά που ένας υπολογιστής «ζήτησε» την εισαγωγή ενός κωδικού ασφαλείας από τον χρήστη του. 

Ωστόσο η πάροδος του χρόνου και η συλλογική εμπειρία δεν φαίνεται να εμποδίζουν εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο από το να επιλέγουν για κωδικούς τους, μέχρι και σήμερα, συνεχόμενα νούμερα ή εύκολα προβλέψιμες λέξεις, θέτοντας σε κίνδυνο τις προσωπικές τους πληροφορίες.

Σύμφωνα με διεθνή έρευνα της εταιρείας διαχείρισης κωδικών NordPass, από τους 200 χειρότερους κωδικούς, ο πιο δημοφιλής εν έτει 2020 παραμένει η αριθμητική ακολουθία «123456 και τουλάχιστον 2.543.285 άνθρωποι στον πλανήτη την επέλεξαν φέτος για κωδικό - είτε επρόκειτο για κάποια ηλεκτρική συσκευή, είτε για κάποιον λογαριασμό σε ηλεκτρονική πλατφόρμα.  

Και φυσικά αυτός δεν είναι ο μόνος κωδικός που χρησιμοποιείται ακόμα κατά κόρον παρότι «σπάει» σε δύο δευτερόλεπτα. Εξετάζοντας σχεδόν 275,7 εκατομμύρια κωδικούς (275.699.516 για την ακρίβεια), η NordPass διαμόρφωσε τη λίστα με τους δέκα πραγματικά χειρότερους κωδικούς του 2020, οι οποίοι έχουν αλλάξει από λίγο έως καθόλου σε σχέση με το 2019.

Οι μόνες νέες προσθήκες στην φετινή top 10 λίστα των χειρότερων κωδικών είναι το "picture1" και η λέξη "senha" που φυσικά θα πει «κωδικός» στα πορτογαλικά. 

Αναλυτικά οι δέκα χειρότεροι κωδικοί του 2020:

1. 123456

2. 123456789
3. picture1
4. password
5. 12345678
6. 111111
7. 123123
8. 12345
9. 1234567890
10. senha

Αν ο κωδικός σας είναι κάποιος από τους παραπάνω, θα ήταν μία καλή ιδέα να τον αλλάξετε αμέσως. 

Η NordPass συμβουλεύει τους χρήστες του διαδικτύου και τους κατόχους ηλεκτρονικών συσκευών να αποφεύγουν λέξεις που μπορεί κανείς να συναντήσει σε ένα λεξικό, και σειρές συνεχόμενων γραμμάτων στο πληκτρολόγιο. Επίσης καλό θα ήταν να αποφεύγει κανείς την εισαγωγή προσωπικών πληροφοριών ως κωδικό, όπως για παράδειγμα την ημερομηνία γενεθλίων ή τον αριθμό τηλεφώνου. 

Ειδικοί προτείνουν την συχνή αλλαγή κωδικών κάθε 90 ημέρες, με την εναλλαγή κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων. Καλή ιδέα είναι επίσης να μην χρησιμοποιείται ο ίδιος κωδικός ασφαλείας σε διαφορετικούς λογαριασμούς. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

Διεθνή / Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

50 χρόνια μετά την άνοδο της Θάτσερ, η βρετανική δεξιά βλέπει τον Μπλερισμό ως λάθος πορεία. Τόρις και Reform UK προγραμματίζουν αλλαγές στη νομοθεσία, πρόνοια και κοινωνική ατζέντα
LIFO NEWSROOM
Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Διεθνή / Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ταλιμπάν, Αμίρ Χαν Μουτάκι, πραγματοποιεί ιστορική επίσκεψη στην Ινδία, ενισχύοντας τις διπλωματικές, εμπορικές και πολιτικές σχέσεις μεταξύ Δελχί και Καμπούλ, ενώ παρακολουθεί στενά το Πακιστάν
LIFO NEWSROOM
Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Διεθνή / Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Μαζικές ρωσικές επιθέσεις σε υποδομές φυσικού αερίου της Ουκρανίας πλήττουν το 60% της παραγωγής, προκαλώντας φόβους για ελλείψεις το χειμώνα
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ», δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

Διεθνή / Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ» δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

«Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ, στον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών, στους λαούς της Λατινικής Αμερικής και στις δημοκρατικές χώρες του κόσμου ως τους κύριους συμμάχους μας για να πετύχουμε την Ελευθερία και τη δημοκρατία», έγραψε η Βενεζουελανή πολιτικός
LIFO NEWSROOM
Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Διεθνή / Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Καθώς η Γαλλία παραμένει σε πολιτική κρίση, η Μαρί Λεπέν και η «Εθνική Συσπείρωση» εκμεταλλεύονται το χάος για να ενισχύσουν την επιρροή τους και να προετοιμαστούν για πιθανές πρόωρες εκλογές
LIFO NEWSROOM
«Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Διεθνή / «Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Αφού η Επιτροπή Νόμπελ αγνόησε τον Ντόναλντ Τραμπ, ο διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι δεν αναγνώρισαν «έναν ανθρωπιστή που κινεί βουνά με τη δύναμη της θέλησής του»
LIFO NEWSROOM