Η πρόσφατη δημοσίευση στο έγκριτο Ιατρικό Περιοδικό "Journal of Current Biology" αναφέρει πως το ανθρώπινο γονιδίωμα που φέρει καθένας από εμάς έχει υποστεί τουλάχιστον 100 με 200 νέες μεταλλάξεις μόνο τα τελευταία 70 χρόνια.

Η πολυσυλλεκτική μελέτη, που βασίστηκε -και επαλήθευσε- το έργο ζωής του πρωτοπόρου της γενετικής JBS Haldane, συγκέντρωσε στοιχεία από διάφορα ερευνητικά κέντρα Πανεπιστημίων ανά τον κόσμο, χρησιμοποιώντας ακόμα και DNA πιθήκων καθώς και τα πλέον εξελιγμένα τεχνολογικά μέσα προκειμένου να αποδείξει ότι οι μεταλλάξεις του ανθρωπίνου DNA, ευθύνονται για ένα μεγάλο αριθμό σύγχρονων ασθενειών, όπως ο καρκίνος.

Ο γενετιστής Joseph Nedeau, του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Case Western Reserve, δήλωσε σχετικά με τις πρόσφατες ανακαλύψεις "Οι νέες μεταλλάξεις που υφίσταται το ανθρώπινο γονιδίωμα αποτελούν εγγενείς πηγές ασθενειών και ανωμαλιών που εμφανίζει κάθε ανθρώπινος οργανισμός, αλλά, παράλληλα, ο εντοπισμός τους μας βοηθά να χαρτογραφήσουμε ακριβέστερα την εξελικτική πορεία του ανθρώπου". Και πρόσθεσε, "ζούμε συναρπαστικές στιγμές!"

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr