Έχασε το μισό πρόσωπο της και σχεδόν τυφλώθηκε, όταν της επιτέθηκαν με οξύ: τώρα διεκδικεί μια θέση στην ιταλική πολιτική σκηνή

0

Το 2013 η Lucia Annibali δέχθηκε επίθεση με οξύ στο πρόσωπο. Επέστρεφε από τη δουλειά της στο σπίτι, όταν έπεσε πάνω της ένας νεαρός που φορούσε κουκούλα, της πέταξε το οξύ και εξαφανίστηκε τρέχοντας. Λίγες μέρες αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ηθικός αυτουργός αυτής της επίθεσης ήταν ο πρώην αρραβωνιαστικός της, ο οποίος και καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση. 

Χρειάστηκαν περίπου 20 χειρουργεία για να αποκατασταθεί το πρόσωπο της νεαρής δικηγόρου, η οποία σχεδόν τυφλώθηκε από αυτό το φονικό χτύπημα. Τώρα, η Annibali διεκδικεί μία θέση στην κεντρική πολιτική σκηνή, για να αναδειχθεί το πρόβλημα αυτού του είδους των επιθέσεων, τόσο στη χώρα της, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. 

«Από την επίθεση και μετά σκεφτόμουν έναν τρόπο για να ξεκινήσω ξανά τη ζωή μου. Σκεφτόμουν πώς μπορεί να γίνει γνωστό αυτό το τεράστιο θέμα και από ένα σημείο και μετά η πολιτική φαινόταν μονόδρομος», έχει δηλώσει κατά τη διάρκεια αρκετών συνεντεύξεων της το τελευταίο διάστημα η Annibali, η οποία στη χώρα που θεωρεί πιθανή την επανεκλογή του ο Μπερλουσκόνι μοιάζει με πραγματική ελπίδα. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ