Έφαγε 930 γραμμάρια πάπιας σε 5' για διαγωνισμό ταχυφαγίας: «Καμία προετοιμασία»

Έφαγε 930 γραμμάρια πάπιας σε 5' για διαγωνισμό ταχυφαγίας: «Καμία προετοιμασία» Facebook Twitter
Φωτ: Twitter
0

Ένας 60χρονος Γάλλος κέρδισε διεθνή διαγωνισμό ταχυφαγίας για λάτρεις της πάπιας, τρώγοντας 930 γραμμάρια κρέατος σε διάστημα μόλις 5 λεπτών.

«Προετοιμασία στο σπίτι δεν υπάρχει! Είναι απολύτως φυσιολογικό, έρχομαι ως τουρίστας και συμμετέχω στον διαγωνισμό», δήλωσε ο Μπερνάρ Λασμπά, μετά την κατάκτηση του 11ου τίτλου του στον διαγωνισμό.

Το ασυνήθιστο «παγκόσμιο πρωτάθλημα», που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1982 και συμμετείχαν σήμερα 13 διαγωνιζόμενοι, διεξάγεται κάθε χρόνο στην κοινότητα Σαραμόν της νοτιοδυτικής Γαλλίας, με εξαίρεση τα προηγούμενα δύο χρόνια που δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των περιορισμών κατά της πανδημίας Covid-19.

Έφαγε 930 γραμμάρια πάπιας σε 5' για διαγωνισμό ταχυφαγίας: «Καμία προετοιμασία» Facebook Twitter
Φωτ: Twitter

Στους διαγωνιζόμενους προσφέρεται ένα κιλό στήθος πάπιας, ψημένο στη σχάρα, το οποίο πρέπει να φάνε μέσα σε πέντε λεπτά – με πλαστικά μαχαιροπίρουνα, για μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Πάντως, ο βαθμός δυσκολίας σήμερα ήταν μεγαλύτερος λόγω της ζέστης, αφού ο υδράργυρος ξεπερνούσε τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο Μπερνάρ Λασμπά μοιράστηκε το τρόπαιο με τον μεγαλύτερο σε ηλικία διαγωνιζόμενο, έναν 97χρονο που κατάφερε να φάει 350 γραμμάρια σε πέντε λεπτά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ