ΕΕ: «Ευκαιρία για να ξεκαθαρίσει η ατμόσφαιρα» η συνάντηση Μοσκοβισί με το ελληνικό οικονομικό επιτελείο

ΕΕ: «Ευκαιρία για να ξεκαθαρίσει η ατμόσφαιρα» η συνάντηση Μοσκοβισί με το ελληνικό οικονομικό επιτελείο Facebook Twitter
1

Ως μια «ευκαιρία να ξεκαθαρίσει η ατμόσφαιρα» και να ομαλοποιηθεί η πορεία προς την υλοποίηση των προαπαιτουμένων της πρώτης αξιολόγησης που συνδέονται με την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ, χαρακτήριζαν ευρωπαϊκές πηγές τη συνάντηση του επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί με τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Σταθάκη, καθώς και με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, που θα πραγματοποιηθεί στις 13:30 ώρα Ελλάδας.


Η συνάντηση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εντάσσεται στο πλαίσιο των καθιερωμένων συνεχών επαφών της Επιτροπής με το οικονομικό επιτελείο και σε συνέχεια της επίσκεψης του Π. Μοσκοβισί στην Αθήνα, τον περασμένο Ιούλιο.


Επιπλέον, ευρωπαϊκές πηγές σχολίαζαν ότι μερικά από τα 15 προαπαιτούμενα της πρώτης αξιολόγησης που θα «ξεκλειδώσουν» την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ αποδεικνύονται πιο δύσκολα από ό,τι εκτιμήθηκε αρχικά. Συγκεκριμένα, ανέφεραν τον ορισμό των μελών του εποπτικού συμβουλίου του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων και τα ενεργειακά, θέματα τα οποία η Επιτροπή ανέμενε να έχουν προχωρήσει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Σκοπός είναι, σχολίαζαν οι ίδιες πηγές, να εκταμιευθεί το συντομότερο η δόση των 2,8 δισ. ευρώ, ώστε να ανοίξει ο δρόμος προς τη δεύτερη αξιολόγηση.


Όσον αφορά το ζήτημα της ΕΛΣΤΑΤ, ευρωπαϊκές πηγές σχολίαζαν ότι έχει επιβαρύνει σημαντικά το κλίμα μεταξύ των εταίρων και δεν βοηθά τη διαπραγμάτευση, διότι ξανανοίγει μια συζήτηση που κανείς δεν θέλει να ακούσει και δεν φέρνει κανέναν «σύμμαχο» στην Αθήνα.
Όσον αφορά την προοπτική αναθεώρησης των πρωτογενών πλεονασμάτων, ευρωπαϊκές πηγές ανέφεραν ότι ο Π. Μοσκοβισί είχε αποκλείσει ήδη κάτι τέτοιο από την τελευταία επίσκεψή του στην Αθήνα και δεν έχει αλλάξει κάτι από τότε.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται «βαθύ σεβασμό» για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM
ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Όσον αφορά το ζήτημα της ΕΛΣΤΑΤ, ευρωπαϊκές πηγές σχολίαζαν ότι έχει επιβαρύνει σημαντικά το κλίμα μεταξύ των εταίρων και δεν βοηθά τη διαπραγμάτευση, διότι ξανανοίγει μια συζήτηση που κανείς δεν θέλει να ακούσει και δεν φέρνει κανέναν «σύμμαχο» στην Αθήνα. Πηγή: www.lifo.grΜα είναι ξεκάθαρο για τους ευρωπαίους πως η Αθήνα δεν θέλει συμμάχους! Η κυβέρνηση θέλει να δημιουργηθούν συνθήκες που να αναγκάσουν τους Έλληνες να απαιτήσουν έξοδο από τη Δύση, μέσω πχ ενός δημοψηφίσματος.Αλλιώς δεν εξηγούνται οι επαφές με δικτατορίες της ανατολής, ο έλεγχος των κεφαλαίων και των ΜΜΕ και η ανάγκη συναίνεσης της αριστεράς με τους καραμανλικούς.