Δυο χρόνια μετά τη σφαγή στη Νορβηγία.

Δυο χρόνια μετά τη σφαγή στη Νορβηγία. Facebook Twitter
0

Δύο χρόνια μετά τις επιθέσεις του Άντερς Μπρέιβικ που βύθισαν τη Νορβηγία στο πένθος, η χώρα τιμά τα θύματά της. Στο κέντρο του Όσλο, όπου σημειώθηκε η βομβιστική επίθεση, συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι για να τιμήσουν τα θύματα. Ανάμεσά τους και ο πρωθυπουργός της χώρας ο οποίος δήλωσε: «Σκεφτόμαστε τα θύματα, σκεφτόμαστε τους συγγενείς τους. Δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλείψουμε τις αξίες μας μπροστά στην τρομοκρατία. Η απάντηση στη βία είναι περισσότερη δημοκρατία και όχι αφέλεια. Αυτή παραμένει η απάντηση μου.» Τελετή στη μνήμη των θυμάτων έγινε και σε εκκλησία του Όσλο. Το παρόν έδωσαν μέλη της βασιλικής οικογένειας της χώρας.

Ήταν 22 Ιουλίου 2011 όταν μια βόμβα εξερράγη στο κέντρο του Όσλο, κοντά σε κυβερνητικά κτίρια. Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν, αλλά η φρίκη δεν σταμάτησε εκεί. Δύο ώρες αργότερα ένας παράφρων ναζιστής, που ήταν ντυμένος αστυνομικός, μπήκε στην κατασκήνωση της νεολαίας του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος στο νησί Ουτόγια. Άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως σκορπίζοντας τον τρόμο. Εξήντα εννέα άνθρωποι βρήκαν φρικτό θάνατο. Όλοι τους νέοι. Δεκάδες άνθρωποι κατέκλυσαν το μικρό νησί, που βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα μακριά από το Όσλο, κατέθεσαν λουλούδια και προσευχήθηκαν για τα θύματα.

Ο Μπρέιβικ καταδικάστηκε σε εικοσαετή κάθειρξη, τη μέγιστη προβλεπόμενη ποινή. Το Σεπτέμβριο στη Νορβηγία θα γίνουν οι πρώτες εκλογές μετά το μακελειό που στοίχισε τη ζωή σε 77 ανθρώπους. Πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να το έχει προλάβει, αφού όλα τα σημάδια ήταν εκεί.

ΠΗΓΗ: Euronews

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΚΑΝΝΑΒΗ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους περιορισμούς για τη μαριχουάνα χωρίς να τη νομιμοποιεί

Μέχρι σήμερα, η μαριχουάνα βρισκόταν στην κατηγορία I, μαζί με ουσίες όπως η ηρωίνη και το LSD, που θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνες και χωρίς αποδεδειγμένη ιατρική χρήση
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ALIBABA

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Ιατρικά δεδομένα 500.000 ανθρώπων προσφέρονταν για πώληση στον κινεζικό ιστότοπο Alibaba

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Βρετανό υπουργό, Ίαν Μάρεϊ, τα δεδομένα είχαν ληφθεί νόμιμα από πιστοποιημένους οργανισμούς, γεγονός που αποτελεί και την κύρια ανησυχία
THE LIFO TEAM