Δύο ασθενείς με κορωνοϊό μετά από 24 μέρες χωρίς καθόλου κρούσματα στη Νέα Ζηλανδία

Δύο ασθενείς με κορωνοϊό μετά από 24 μέρες χωρίς καθόλου κρούσματα στη Νέα Ζηλανδία Facebook Twitter
0

Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν δύο νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό, τα οποία συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι από το Ηνωμένο Βασίλειο, εξέλιξη που έβαλε τέλος σε μια περίοδο 24 ημερών που δεν είχε καταγραφεί κανένα κρούσμα.

Η νεοζηλανδική κυβέρνηση ήρε όλους τους κοινωνικούς και οικονομικούς περιορισμούς αυτή την εβδομάδα με εξαίρεση τους ελέγχους στα σύνορα αφού ανακοίνωσε πως δεν είχε πλέον κανένα νέο ή ενεργό κρούσμα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Η Νέα Ζηλανδία ήταν μια από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που ανακοίνωσε την επάνοδό της στην ομαλότητα που γνώριζε προτού ξεσπάσει η παγκόσμια πανδημία.

Ωστόσο, η πρωθυπουργός Τζασίντα Αρντέρν προειδοποίησε πως θα μπορούσαν να εντοπιστούν νέα κρούσματα, τόσο διότι αναμένεται η επιστροφή Νεοζηλανδών στην πατρίδα τους, ενώ επιτρέπεται ξανά η είσοδος στη χώρα υπό προϋποθέσεις. Το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε ότι τα δύο κρούσματα μόλυνσης είναι αλληλένδετα και συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι από το ΗΒ.

Αναμένεται να δοθούν λεπτομέρειες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αργότερα εντός της ημέρας. Η Νέα Ζηλανδία καταγράφει ως εδώ 22 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 1.500 επιβεβαιωμένα κρούσματα 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM