Δουβλίνο: Στη γέφυρα αυτή κρεμάνε μπουφάν και παλτό που δεν θέλουν πια για να τα πάρουν άστεγοι

Δουβλίνο: Στη γέφυρα αυτή κρεμάνε μπουφάν και παλτό που δεν θέλουν πια για να τα πάρουν άστεγοι Facebook Twitter
0

Συγκίνηση έχει προκαλέσει στο Δουβλίνο η κίνηση πολιτών που κάλεσαν τον κόσμο να κρεμάσει σε μια γέφυρα μπουφάν και παλτό που δεν ήθελαν πια ώστε να τα πάρουν οι άστεγοι .

Εδώ και λίγες μέρες, στη γέφυρα Ha'penny, τα κάγκελα συχνά είναι γεμάτα παλτό και κάθε φορά που αδειάζουν, νέα ρούχα καταφθάνουν συνεχώς.

«Αν χρειάζεστε ένα, παρακαλώ πάρτε ένα. Αν θέλετε να βοηθήσετε, παρακαλώ κρεμάστε ένα», αναφέρουν τα σημειώματα κατά μήκος της γέφυρας. Εκτός από τα πανωφόρια, υπάρχει και ένα πλαστικό κουτί το οποίο είναι γεμάτο με κασκόλ, σκουφιά και γάντια.

Δουβλίνο: Στη γέφυρα αυτή κρεμάνε μπουφάν και παλτό που δεν θέλουν πια για να τα πάρουν άστεγοι Facebook Twitter
Δουβλίνο: Στη γέφυρα αυτή κρεμάνε μπουφάν και παλτό που δεν θέλουν πια για να τα πάρουν άστεγοι Facebook Twitter

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από μια σελίδα στο Facebook που ονομάζεται Warm for Winter, που στοχεύει να βοηθήσει τους άστεγους κατά τους κρύους χειμωνιάτικους μήνες.

Σκοπός είναι να κρεμιούνται ρούχα σε κατάλληλα μέρη γύρω από τις πόλεις και τις πόλεις της Ιρλανδίας, σε μέρη όπου γνωρίζουν ότι περνούν άνθρωποι που τα χρειάζονται. Η κίνηση ξεκίνησε την ίδια ημέρα που εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της ιρλανδικής πρωτεύουσας για να διαμαρτυρηθούν για την αυξανόμενη κρίση των αστέγων. Εκτιμάται πως στο Δουβλίνο υπάρχουν περίπου 4,300 άστεγοι ενήλικες και 221 οικογένειες χωρίς σπίτι.

Δουβλίνο: Στη γέφυρα αυτή κρεμάνε μπουφάν και παλτό που δεν θέλουν πια για να τα πάρουν άστεγοι Facebook Twitter

Ο Patrick Fryers, ο οποίος ξεκίνησε την καμπάνια Warm For Winter, λέει ότι ελπίζει ότι θα εξαπλωθεί σε άλλες τοποθεσίες. «Ακόμα κι αν είναι μόνο ένα παλτό, κρεμάστε το κάπου που πιστεύετε πως κάποιος μπορεί να το χρειαστεί και θα περάσει να το πάρει». Ο Patrick θα συνεχίσει να συλλέγει τα παλτό και να τα κρεμάει στη γέφυρα Ha'penny και ενθαρρύνει ανθρώπους και σε άλλες περιοχές να κάνουν το ίδιο. Αναφέρει πως αποφάσισε να καλύψει τα παλτό με πλαστικό ώστε να είναι στεγνά σε περίπτωση βροχής.

Πολλοί κάτοικοι του Δουβλίνου καλούν μάλιστα μέσω social media, τουρίστες και επισκέπτες που είναι στην πόλη και έχουν μαζί τους ένα παλτό που δεν χρειάζονται, να περάσουν και να το αφήσουν στη γέφυρα ή να κάνουν γνωστή την πρωτοβουλία ώστε να γίνει παράδειγμα και για άλλες πόλεις ή ακόμη και χώρες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Κίνδυνος ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν έτοιμο για «ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σε υπόγειο καταφύγιο ο Χαμενεΐ

Ο στρατός του Ιράν φαίνεται πως είναι έτοιμος για το χειρότερο σενάριο - Άγνωστο πώς μπορεί να απαντήσει η Τεχεράνη σε ενδεχόμενη αμερικανική επίθεση - Στην Ουάσινγκτον και όχι στο Μαρ-α-Λάγκο ο Τραμπ
THE LIFO TEAM
Βικτόρια Μπέκαμ: Στην κορυφή των βρετανικών charts εν μέσω της ρήξης με τον γιο της Μπρούκλιν

Διεθνή / Βικτόρια Μπέκαμ: Στην κορυφή των βρετανικών charts εν μέσω της ρήξης με τον γιο της Μπρούκλιν

Το πρώτο solo single της Βικτόρια Μπέκαμ κατέκτησε την κορυφή σε δύο βρετανικά charts - ένδειξη πως έχει τη στήριξη των θαυμαστών της εν μέσω της διαμάχης με τον πρωτότοκο γιο της
THE LIFO TEAM