No.1

Δολοφονία Κασόγκι: «Φέρτε αποδείξεις» λέει ο πρίγκιπας Σαλμάν

Δολοφονία Κασόγκι: «Φέρτε αποδείξεις» λέει ο πρίγκιπας Σαλμάν Facebook Twitter
0

Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν προειδοποίησε «όσους εκμεταλλεύονται» την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ασκώντας μια έμμεση κριτική εναντίον της Τουρκίας.


Οι σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Ριάντ εντάχθηκαν απότομα έπειτα από τη στυγνή δολοφονία του δημοσιογράφου της Σαουδικής Αραβίας στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη. Άνθρωπος με πολλές διασυνδέσεις στη βασιλική οικογένεια που όμως είχε επικρίνει κάποιες από τις αποφάσεις του πρίγκιπα διαδόχου μπιν Σαλμάν, ο αρθρογράφος της Washington Post Κασόγκι δολοφονήθηκε και το πτώμα του διαμελίστηκε μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου από μια ομάδα 15 πρακτόρων που έφτασαν από το Ριάντ στην Τουρκία. Η αποκάλυψη της υπόθεσης προκάλεσε σάλο σε διεθνές επίπεδο.


Τούρκοι αξιωματούχοι ήταν οι πρώτοι που δήλωσαν ότι ο δημοσιογράφος ήταν θύμα ανθρωποκτονίας, προτρέποντας τους Σαουδάραβες να αποκαλύψουν πού βρισκόταν η σορός του, η οποία δεν βρέθηκε ποτέ. «Ο θάνατος του Τζαμάλ Κασόγκι είναι ένα πολύ οδυνηρό έγκλημα», δήλωσε ο Σαουδάραβας πρίγκιπας σε συνέντευξή του, που δημοσιεύτηκε σήμερα στη σαουδαραβική εφημερίδα Asharq al-Awsat.


«Οποιοσδήποτε εκμεταλλεύεται πολιτικά την υπόθεση πρέπει να σταματήσει να το πράττει και να προσκομίσει αποδείξεις στο δικαστήριο, γεγονός που θα συμβάλει στην απόδοση δικαιοσύνης», συνέχισε, χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στην Τουρκία.


Ο πρίγκιπας σημείωσε ότι ελπίζει σε στενές σχέσεις με «όλες τις ισλαμικές χώρες συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας».
Η εισαγγελία της Σαουδικής Αραβίας έχει ασκήσει διώξεις σε βάρος περισσοτέρων 20 προσώπων και έχει ζητήσει την επιβολή της θανατικής ποινής σε πέντε εξ αυτών. Οι σαουδαραβικές αρχές φρόντισαν να απαλλάξουν από κάθε ευθύνη για την υπόθεση τον πρίγκιπα διάδοχο.


Η CIA ωστόσο έχει συμπεράνει ότι ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν διέταξε τον φόνο του δημοσιογράφου. Στη συνέντευξή του ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος επιβεβαίωσε τη δέσμευση της χώρας του να «ρίξει φως» σε αυτή την υπόθεση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

No.1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Διεθνή / Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ιαπωνία έχει μετατρέψει τo Γιοναγκούνι από ένα ήσυχο νησί σε στρατιωτική βάση, όπου περίπου 160 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας φροντίζουν για την ασφάλεια των ακτών
THE LIFO TEAM
Η Αίγυπτος απαλλάσσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Διεθνή / Η Αίγυπτος απαλλάσσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει χαλαρώσει σταδιακά τους κανόνες εισόδου για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι προορισμών όπως η Τουρκία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι
THE LIFO TEAM