«Το ΔNT αμφιβάλλει για τους δημοσιονομικούς στόχους της Ελλάδας»

«Το ΔNT αμφιβάλλει για τους δημοσιονομικούς στόχους της Ελλάδας» Facebook Twitter
0

«Το ΔΝΤ αμφιβάλλει ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να επιτύχει τους στόχους που περιλαμβάνονται στο τελευταίο πακέτο βοήθειας και ελπίζει σε ένα κούρεμα από τους Ευρωπαίους. Με αυτό τον τρόπο για άλλη μια φορά τίθεται υπό αμφισβήτηση η επόμενη δόση του δανείου», γράφει δημοσίευμα του Spiegel στο site του περιοδικού.

Με τίτλο «Το ΔNT αμφιβάλλει για τους δημοσιονομικούς στόχους της Ελλάδας», το Spiegel, ούτε λίγο, ούτε πολύ αναφέρει πως η χώρα μας δεν θα τα καταφέρει να ανταπεξέλθει, και πως το μόνο στο οποίο μπορεί να ελπίζει είναι ένα νέο κούρεμα του χρέους.

Η Ελλάδα «συνεχίζει να έχει πρόβλημα στην είσπραξη των φόρων διότι η ελληνική οικονομία είναι αδύναμη και η πώληση κρατικών επιχειρήσεων δεν προχωράει», γράφει ακόμα το δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο η χώρα μας δεν θα καταφέρει να πετύχει πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ.

Στο άρθρο αναφέρεται επίσης πως «η τρόικα διέκοψε τις συνομιλίες της τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα ώστε να δώσει στην κυβέρνηση περισσότερο χρόνο για "τεχνικά θέματα"», και σπεύδει να παρατηρήσει πως  «νέο κούρεμα ή επιμήκυνση των προθεσμιών αποπληρωμής του δανείου δεν είναι καθόλου δημοφιλή μέτρα στις χώρες-πιστωτές».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συρία: Ισλαμιστικό dress code για γυναίκες στις παραλίες μετά την θεοκρατική αλλαγή στα σχολεία

Διεθνή / Συρία: Dress code με "φαρδιά και σεμνά" ρούχα και μπουρκίνι για τις γυναίκες στις παραλίες

Η κυβέρνηση του «τζιχαντιστή με το κοστούμι» Αχμέντ αλ Σαράα ζήτησε σήμερα από τις γυναίκες να φορούν μπουρκίνι ή ενδύματα που καλύπτουν πλήρως το σώμα στις δημόσιες παραλίες
LIFO NEWSROOM
Τα ανερχόμενα αστέρια των ευρωπαϊκών ομολόγων: Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα κερδίζουν έδαφος

Διεθνή / Τα ανερχόμενα αστέρια των ευρωπαϊκών ομολόγων: Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα κερδίζουν έδαφος

Τα ομόλογα Ιταλίας, Ισπανίας και Ελλάδας σημειώνουν εντυπωσιακή άνοδο, μειώνοντας το κόστος δανεισμού και πλησιάζοντας τα γερμανικά επιτόκια στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας
LIFO NEWSROOM
Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Αυστρία: Στους 10 οι νεκροί - «Φρίκη που δεν περιγράφεται με λόγια»

Διεθνή / Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Αυστρία: Τριήμερο εθνικό πένθος - Στους 10 οι νεκροί

O Αυστριακός πρόεδρος Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν έκανε λόγο για «χτύπημα στην καρδιά της Αυστρίας» - Yπάρχουν και αρκετοί τραυματίες, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο
LIFO NEWSROOM