Διστάζει ο Τραμπ: Η επίθεση στη Συρία ίσως γίνει σύντομα ή και όχι

Διστάζει ο Τραμπ: Η επίθεση στη Συρία ίσως γίνει σύντομα ή και όχι Facebook Twitter
EPA/KEVIN DIETSCH
0

Μια ημέρα μετά το απειλητικό του μήνυμα προς τη Ρωσία μέσω twittter, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, επανέρχεται με νέα ανάρτηση, αφήνοντας ανοιχτό το πότε και αν θα πραγματοποιηθεί επίθεση στη Συρία.

Όπως υπογράμμισε σε νέο tweet του, μία ενδεχόμενη αμερικανική επίθεση εναντίον της Συρίας μπορεί να γίνει «πολύ σύντομα ή όχι και τόσο σύντομα». Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος τόνισε ότι «ποτέ δεν είπε πότε θα γίνει η επίθεση στη Συρία».

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ποτέ δεν είπα πότε θα γίνει επίθεση στη Συρία. Μπορεί να γίνει πολύ σύντομα ή όχι και τόσο σύντομα τελικά! Σε κάθε περίπτωση οι ΗΠΑ υπό τη διακυβέρνησή μου έκαναν σπουδαία δουλειά ώστε να ξεφορτωθεί η περιοχή τον ISIS. Που είναι το "Ευχαριστώ Αμερική;"».

Η δήλωση του Αμερικανού προέδρου έρχεται να συμπληρώσει αντίστοιχη του Λευκού Οίκου, που είχε επισημάνει πως ο Τραμπ δεν έχει καθορίσει χρονοδιάγραμμα για δράση σε απάντηση στη φερόμενη χημική επίθεση στη Συρία, παρά την ανάρτηση που έκανε στο Twitter ότι πύραυλοι «θα (αρχίσουν να) έρχονται» και ότι η Ρωσία θα πρέπει να «ετοιμαστεί».

Η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς δήλωσε χθες ότι ο Τραμπ έχει διάφορες επιλογές, όχι απλά στρατιωτικές, ότι όλες οι επιλογές εξακολουθούν να βρίσκονται στο τραπέζι και ότι αξιολογεί τον τρόπο που θα απαντήσει.

Επίσης πρόσθεσε ότι ο Τραμπ θεωρεί τη Ρωσία και τη Συρία υπεύθυνες για τη χημική επίθεση που φέρεται να σημειώθηκε το Σάββατο κατά των πολιτών της Ντούμα, στην Ανατολική Γούτα στη Συρία.

Η Σάντερς παράλληλα αρνήθηκε ότι τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου στο twitter δημιούργησαν οποιοδήποτε πρόβλημα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Διεθνή / «Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Ο Κόλμπερτ είναι σφοδρός επικριτής του Τραμπ, ενώ το δίκτυο μόλις συμβιβάστηκε εξωδικαστικά με τον Αμερικανό πρόεδρο και βρίσκεται σε διαδικασία μεταβίβασης - Η απόφαση «είναι καθαρά οικονομική» και δεν έχει σχέση με το περιεχόμενο της εκπομπής, ισχυρίζεται το CBS 
LIFO NEWSROOM
Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

Διεθνή / Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

«Το Ισραήλ λυπάται βαθύτατα που μια άστοχη βολή χτύπησε την εκκλησία της Αγίας Οικογένειας στη Γάζα. Κάθε αθώα ζωή που χάνεται είναι μια τραγωδία», δήλωσε το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου
LIFO NEWSROOM