Δημοσκόπηση: Ο Τραμπ κερδίζει τις 5 από τις 6 πολιτείες «κλειδιά», προηγείται στην πρόθεση ψήφου

Δημοσκόπηση: Ο Τραμπ κερδίζει τις 5 από τις 6 πολιτείες «κλειδιά», προηγείται στην πρόθεση ψήφου Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Τζο Μπάιντεν πίσω από τον Ντόναλντ Τραμπ, ακριβώς έναν χρόνο πριν τη διεξαγωγή των αμερικανικών εκλογών. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα των New York Times, ο Τζο Μπάιντεν φαίνεται να χάνει από τον Ντόναλντ Τραμπ όχι μόνο τις πέντε από τις έξι πολιτείες «κλειδιά», αλλά και την απήχησή του τόσο στους νέους όσο και στις μειονότητες. Υπενθυμίζεται, ότι το 2020 είχε κερδίσει και τις έξι. 

Άλλη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του CBS, θέλει τον Ντόναλντ Τραμπ να προηγείται ως προς τις προθέσεις ψήφου γενικά, να συγκεντρώνει 51%, έναντι 48% του Τζο Μπάιντεν.

Πάντως, ο Κέβιν Μουνιός, εκπρόσωπος της εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν έφερε το παράδειγμα του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, που οι δημοσκοπήσεις έφεραν να οδεύει σε οδυνηρή ήττα αλλά επανεξελέγη με άνεση έναν χρόνο αργότερα.

Τι δείχνουν αναλυτικά οι δημοσκοπήσεις για τον Τζο Μπάιντεν 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του CBS, το 73% των πολιτών θεωρεί πως η χώρα τα πάει άσχημα.

Ακόμη, σύμφωνα με το ABC News, το 76% των Αμερικανών πιστεύει ότι η χώρα τους κινείται στη λάθος κατεύθυνση.

Το ίδιο πιστεύει το 67% του δείγματος της δημοσκόπησης που δημοσιεύθηκε στους New York Times.

Κατά την τελευταία, το 71% του δείγματος θεωρεί ότι ο κ. Μπάιντεν είναι «πολύ μεγάλος» για να ασκήσει «αποτελεσματικά» την προεδρία. Η ηλικία του Ντόναλντ Τραμπ μοιάζει να ανησυχεί λιγότερο το εκλογικό σώμα.

Οι Αμερικανοί ανησυχούν περισσότερο για την αγοραστική τους δύναμη, που ροκανίζει ο πληθωρισμός, ενώ αρκετοί φοβούνται πως οι ΗΠΑ θα εμπλακούν σε νέο πόλεμο στο εξωτερικό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βόρεια Ιρλανδία: Επεισόδια στο Μπαλιμίνα μετά τον φερόμενο βιασμό ανήλικης – Δύο έφηβοι έχουν κατηγορηθεί

Διεθνή / Βόρεια Ιρλανδία: Επεισόδια στο Μπαλιμίνα μετά τον φερόμενο βιασμό ανήλικης – Δύο έφηβοι έχουν κατηγορηθεί

Τα επεισόδια πυροδοτήθηκαν λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό πως δύο έφηβοι οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου, κατηγορούμενοι για σοβαρή σεξουαλική επίθεση σε βάρος ανήλικης κοπέλας
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ ενισχύει τις δυνάμεις στο Λος Άντζελες με 2.000 εθνοφρουρούς και 700 πεζοναύτες εν μέσω ταραχών

Διεθνή / Ο Τραμπ ενισχύει τις δυνάμεις στο Λος Άντζελες με 2.000 εθνοφρουρούς και 700 πεζοναύτες εν μέσω ταραχών

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσομ, χαρακτήρισε την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων "κατάχρηση εξουσίας" και ανακοίνωσε αγωγή κατά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Άκυρα τα δημοψηφίσματα για εργασιακά και υπηκοότητα - Κάτα από 30% η συμμετοχή

Διεθνή / Ιταλία: Άκυρα τα δημοψηφίσματα για εργασιακά και υπηκοότητα - Κάτα από 30% η συμμετοχή

«Ο μόνος πραγματικός στόχος του δημοψηφίσματος αυτού ήταν να πέσει η κυβέρνηση. Στο τέλος, όμως, οι Ιταλοί εκφράστηκαν υπέρ της πτώσης της αντιπολίτευσης», σχολιάζει η ιταλική κυβέρνηση
LIFO NEWSROOM