«Διευθυντής της Tesla αγκάλιαζε υπάλληλο και της έκανε μασάζ, όταν εκείνη διαμαρτυρήθηκε άρχισαν τα αντίποινα»

«Διευθυντής της Tesla αγκάλιαζε υπάλληλο και της έκανε μασάζ, όταν εκείνη διαμαρτυρήθηκε άρχισαν τα αντίποινα» Facebook Twitter
0

Αγωγή κατά της Tesla για σεξουαλική παρενόχληση κατέθεσε και δεύτερη υπάλληλος της εταιρείας μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, με τις δύο αγωγές να καταγγέλλουν ένα «εχθρικό εργασιακό περιβάλλον» για τις γυναίκες στο εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας στις ΗΠΑ.

Η Έρικα Κλάουντ, μια εργαζόμενη στη γραμμή παραγωγής της Tesla, κατηγορεί τους εναγόμενους, ανάμεσά τους και τον πρώην διευθυντή της, για «συνεχή και επίμονη» σεξουαλική παρενόχληση στην αγωγή της που κατατέθηκε την Τετάρτη σε δικαστήριο της Κομητείας της Αλαμέντα στην Καλιφόρνια.

Η ενάγουσα υποστηρίζει ότι ο διευθυντής της την αγκάλιαζε και της έκανε μασάζ, ενώ της απευθυνόταν με προκλητικά υπονοούμενα. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει, σήμερα δέχεται αντίποινα από άλλους διευθυντές μετά τα παράπονα που εξέφρασε στο τμήμα ανθρωπίνου δυναμικού της εταιρείας για την ανάρμοστη συμπεριφορά.

Η Tesla και άλλοι εναγόμενοι την υπέβαλαν σε «ένα εχθρικό εργασιακό περιβάλλον που πήγαζε από μια εχθρότητα απέναντι στο φύλο της, σε σεξουαλική παρενόχληση», αναφέρεται στην αγωγή.

Στην αγωγή υποστηρίζεται ακόμη ότι η Tesla και άλλοι εναγόμενοι δεν απέτρεψαν την σεξουαλική παρενόχληση και τα αντίποινα ούτε έκαναν οποιεσδήποτε διορθωτικές κινήσεις.

Η Tesla δεν απάντησε άμεσα στα ερωτήματα σχετικά με την αγωγή, που διατύπωσε σε email του το Reuters. 

Στις 18 Νοεμβρίου μια άλλη υπάλληλος της Tesla, η Τζέσικα Μπαράτσα, κατέθεσε αγωγή εναντίον της εταιρείας καταγγέλλοντας διάχυτη σεξουαλική παρενόχληση στο κεντρικό της εργοστάσιο στο Φρίμοντ της Καλιφόρνια.

«Η διάχυτη κουλτούρα της σεξουαλικής παρενόχλησης, η οποία περιλαμβάνει καθημερινό μπαράζ σεξιστικής φρασεολογίας και συμπεριφοράς, ανάμεσά τους συχνές θωπείες στους χώρους εργασίας του εργοστασίου, είναι γνωστή στους προϊστάμενους και στους διευθυντές και συχνά διαπράττεται από αυτούς‘, αναφέρεται στην αγωγή.

Τον Οκτώβριο, ένας συμβασιούχος Αφροαμερικανός κέρδισε αποζημίωση 137 εκατομμυρίων δολαρίων για ρατσισμό εναντίον του στον χώρο εργασίας του στην Tesla.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM