«Διευθυντής της Tesla αγκάλιαζε υπάλληλο και της έκανε μασάζ, όταν εκείνη διαμαρτυρήθηκε άρχισαν τα αντίποινα»

«Διευθυντής της Tesla αγκάλιαζε υπάλληλο και της έκανε μασάζ, όταν εκείνη διαμαρτυρήθηκε άρχισαν τα αντίποινα» Facebook Twitter
0

Αγωγή κατά της Tesla για σεξουαλική παρενόχληση κατέθεσε και δεύτερη υπάλληλος της εταιρείας μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, με τις δύο αγωγές να καταγγέλλουν ένα «εχθρικό εργασιακό περιβάλλον» για τις γυναίκες στο εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας στις ΗΠΑ.

Η Έρικα Κλάουντ, μια εργαζόμενη στη γραμμή παραγωγής της Tesla, κατηγορεί τους εναγόμενους, ανάμεσά τους και τον πρώην διευθυντή της, για «συνεχή και επίμονη» σεξουαλική παρενόχληση στην αγωγή της που κατατέθηκε την Τετάρτη σε δικαστήριο της Κομητείας της Αλαμέντα στην Καλιφόρνια.

Η ενάγουσα υποστηρίζει ότι ο διευθυντής της την αγκάλιαζε και της έκανε μασάζ, ενώ της απευθυνόταν με προκλητικά υπονοούμενα. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει, σήμερα δέχεται αντίποινα από άλλους διευθυντές μετά τα παράπονα που εξέφρασε στο τμήμα ανθρωπίνου δυναμικού της εταιρείας για την ανάρμοστη συμπεριφορά.

Η Tesla και άλλοι εναγόμενοι την υπέβαλαν σε «ένα εχθρικό εργασιακό περιβάλλον που πήγαζε από μια εχθρότητα απέναντι στο φύλο της, σε σεξουαλική παρενόχληση», αναφέρεται στην αγωγή.

Στην αγωγή υποστηρίζεται ακόμη ότι η Tesla και άλλοι εναγόμενοι δεν απέτρεψαν την σεξουαλική παρενόχληση και τα αντίποινα ούτε έκαναν οποιεσδήποτε διορθωτικές κινήσεις.

Η Tesla δεν απάντησε άμεσα στα ερωτήματα σχετικά με την αγωγή, που διατύπωσε σε email του το Reuters. 

Στις 18 Νοεμβρίου μια άλλη υπάλληλος της Tesla, η Τζέσικα Μπαράτσα, κατέθεσε αγωγή εναντίον της εταιρείας καταγγέλλοντας διάχυτη σεξουαλική παρενόχληση στο κεντρικό της εργοστάσιο στο Φρίμοντ της Καλιφόρνια.

«Η διάχυτη κουλτούρα της σεξουαλικής παρενόχλησης, η οποία περιλαμβάνει καθημερινό μπαράζ σεξιστικής φρασεολογίας και συμπεριφοράς, ανάμεσά τους συχνές θωπείες στους χώρους εργασίας του εργοστασίου, είναι γνωστή στους προϊστάμενους και στους διευθυντές και συχνά διαπράττεται από αυτούς‘, αναφέρεται στην αγωγή.

Τον Οκτώβριο, ένας συμβασιούχος Αφροαμερικανός κέρδισε αποζημίωση 137 εκατομμυρίων δολαρίων για ρατσισμό εναντίον του στον χώρο εργασίας του στην Tesla.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΠΡΟΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΒΑΣΗ RAF

Διεθνή / Κύπρος: Από τον Λίβανο εκτοξεύθηκαν τα drones που έπληξαν τη βάση Ακρωτηρίου – Πιθανή εμπλοκή της Χεζμπολάχ

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στα μεσάνυχτα της Κυριακής και οι κυπριακές αρχές ανέφεραν ότι το πρωί της Δευτέρας αναχαιτίστηκαν ακόμη δύο drones που κινήθηκαν προς την κατεύθυνση των βρετανικών βάσεων
THE LIFO TEAM
ΜΑΚΡΟΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΓΑΛΛΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνή / Μακρόν: Η Γαλλία αυξάνει το πυρηνικό της οπλοστάσιο – Στην «πυρηνική ομπρέλα» και η Ελλάδα

Η ένταξη της Ελλάδας στη γαλλική πρωτοβουλία συνδέεται με τη στενή αμυντική συνεργασία Αθήνας και Παρισιού, η οποία αναμένεται να ανανεωθεί τον Απρίλιο, κατά την προγραμματισμένη επίσκεψη του Μακρόν στην Αθήνα
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τραμπ: Αυτοί είναι οι 4 στόχοι των ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος επιχείρησε να αιτιολογήσει την απόφαση για την έναρξη των επιχειρήσεων το Σάββατο, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για «την τελευταία και καλύτερη ευκαιρία» να πληγεί η Τεχεράνη
THE LIFO TEAM