Διευθυντής δημιουργικού του Jean Paul Gaultier ο Ντουράν Λάτινκ - «Είμαι ενθουσιασμένος και έτοιμος»

Διευθυντής δημιουργικού του Jean Paul Gaultier ο Ντουράν Λάτινκ - «Είμαι ενθουσιασμένος και έτοιμος» Facebook Twitter
Ο Ντουράν Λάτινκ/ Instagram
0

Ο Ντουράν Λάτινκ ορίστηκε διευθυντής δημιουργικού του γαλλικού οίκου μόδας Jean Paul Gaultier, με τις φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και καιρό, να επιβεβαιώνονται.

Η ανακοίνωση έγινε σήμερα μέσω δελτίου Τύπου από τον οίκο μόδας και κοινοποιήθηκε από τον ίδιο τον Λάτινκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η πρώτη κολεξιόν ready-to-wear του Ντουράν Λάτινκ θα παρουσιαστεί, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού, στις 25 Σεπτεμβρίου. Το ντεμπούτο του στην υψηλή ραπτική θα γίνει τον Ιανουάριο του 2026.

«Ο Ντουράν Λάτινκ διορίζεται ως ο νέος μόνιμος δημιουργικός διευθυντής του οίκου Jean Paul Gaultier. Η πρώτη του κολεξιόν θα παρουσιαστεί στο Παρίσι κατά τη διάρκεια της γυναικείας εβδομάδας μόδας RTW στις 25 Σεπτεμβρίου. Η πρώτη του συλλογή υψηλής ραπτικής θα γίνει τον Ιανουάριο του 2026» έγραψε ο γαλλικός οίκος μόδας Jean Paul Gaultier.

«Βλέπω σε αυτόν την ενέργεια, την τόλμη και το παιχνιδιάρικο πνεύμα στη μόδα που είχα στην αρχή του ταξιδιού μου το "νέο μωρό τρομερό παιδί" στη μόδα. Καλώς ήρθες, Ντουράν» σημειώνει ο Jean Paul Gaultier σε δήλωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Θεωρώ τον Jean Paul Gaultier μια ιδιοφυΐα και μέρος μιας γενιάς που γκρέμισε τις πύλες για να μπορέσουν άνθρωποι σαν εμάς να τις περάσουν και να είμαστε αυτοί που είμαστε. Είναι τιμή για μένα να αναλαμβάνω το ρόλο του διευθυντή δημιουργικού» υπογράμμισε ο Ντούραν Λάτινκ.

Σε άλλη του ανάρτηση, ο Ντουράν Λάτινκ δημοσίευσε μια φωτογραφία του όταν τραβήχτηκε στην ηλικία των 11 ετών και φόρεσε για πρώτη του φορά Jean Paul Gaultier.

«Αυτή η φωτογραφία μου τραβήχτηκε ως ένα 11χρονο παιδί που κάνω πατινάζ στη γενέτειρά μου, φορώντας το πρώτο μου κομμάτι Jean Paul Gaultier, έχοντας απόλυτη εμμονή και χωρίς να έχω ιδέα ότι θα κατέληγα να διευθύνω τον οίκο μια μέρα! Είμαι ευγνώμων, περήφανος και απίστευτα τυχερός που μου εμπιστεύονται τον ρόλο του μόνιμου δημιουργικού διευθυντή στο Jean Paul Gaultier. Ευχαριστώ όλους όσους πίστεψαν στην ομάδα μου και σε εμένα από την αρχή. Η υποστήριξή σας σημαίνει τα πάντα. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στην οικογένεια JPG που μου έδωσε αυτή τη μεγάλη ευκαιρία. Είμαι ενθουσιασμένος και έτοιμος να ξεκινήσω αυτό το νέο κεφάλαιο» έγραψε ο Λάτινκ.

Ποιος είναι ο Ντουράν Λάτινκ

Ο Ολλανδός σχεδιαστής είναι γνωστός για την καινοτόμα προσέγγισή του, η οποία εστιάζει στη βιωσιμότητα, τη συμπερίληψη και τον πειραματισμό. Πρόσφατα κέρδισε το International Woolmark Prize 2025, με μια ολόκληρη συλλογή σχεδιασμένη με μαλλί μερινός.

Το 2019, ίδρυσε την ομώνυμη εταιρεία του, η οποία επικεντρώνεται στη ριζική ανακύκλωση: μετατρέποντας τα υπάρχοντα ρούχα και υλικά σε νέα, μοναδικά σχέδια. Πίσω το 2016, κέρδισε ένα Ολλανδικό Βραβείο Σχεδιασμού και ακολούθησε τιμητική διάκριση στο International Fashion Showcase στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου.

 
 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η άνοδος του Μάρκο Ρούμπιο: Απολύσεις-σοκ, κλείσιμο USAID και το τέλος της παραδοσιακής διπλωματίας

Διεθνή / Η άνοδος του Μάρκο Ρούμπιο: Απολύσεις-σοκ, κλείσιμο USAID και το τέλος της παραδοσιακής διπλωματίας

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, απολύει εκατοντάδες διπλωμάτες, διαλύει την USAID και επαναπροσδιορίζει τη θέση της Αμερικής στον κόσμο. Η εξωτερική πολιτική περνά σε νέα φάση.
LIFO NEWSROOM
Ο Λευκός Οίκος ξεκίνησε έρευνα κατά του πανεπιστημίου Harvard για τις διεθνείς βίζες

Διεθνή / Ο Λευκός Οίκος ξεκίνησε έρευνα κατά του πανεπιστημίου Harvard για τις διεθνείς βίζες

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, ανακοίνωσε την έναρξη αυτής της έρευνας, προκειμένου να αξιολογήσει εάν το Χάρβαρντ «συμμορφώνεται με όλους τους κανονισμούς»
LIFO NEWSROOM
Καταδικάστηκε σε ισόβια ο Bryan Kohberger για τις δολοφονίες τεσσάρων φοιτητών στο Αϊντάχο

Διεθνή / Καταδικάστηκε σε ισόβια ο Bryan Kohberger για τις δολοφονίες τεσσάρων φοιτητών στο Αϊντάχο

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, οι οικογένειες των θυμάτων μίλησαν δημόσια για πρώτη φορά, περιγράφοντας την οδύνη και τις επιπτώσεις της επίθεσης - Ήταν η πρώτη φορά που είχαν τη δυνατότητα να απευθυνθούν απευθείας στον δράστη
LIFO NEWSROOM
Ιός του Δυτικού Νείλου: Κρούσμα στην Ηλεία - Σε σοβαρή κατάσταση ένας άνδρας

Διεθνή / Ιός του Δυτικού Νείλου: Κρούσμα στην Ηλεία - Σε σοβαρή κατάσταση ένας άνδρας

Πρόκειται για έναν συνταξιούχο άνδρα, ο οποίος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού», με την κατάστασή του να χαρακτηρίζεται σοβαρή
LIFO NEWSROOM
Μεγάλο νοσοκομείο αναβάλλει χειρουργεία λόγω χαμηλών αποθεμάτων αίματος - «Η κατάσταση χειροτερεύει κάθε χρόνο»

Διεθνή / Νοσοκομείο αναβάλλει χειρουργεία λόγω χαμηλών αποθεμάτων αίματος - «Η κατάσταση χειροτερεύει κάθε χρόνο»

«Δυστυχώς, οι άνθρωποι δίνουν αίμα όλο και λιγότερο... και οι τακτικοί αιμοδότες, οι σύλλογοι αιμοδοτών, είναι μια γενιά που γερνά και δεν μπορεί πλέον να δώσει αίμα μετά την ηλικία των 65»
LIFO NEWSROOM
Ξεκίνησε η δίκη που συγκλονίζει την Τουρκία: Η σκληρή δολοφονία 15χρονου, οι απειλές των ανήλικων δραστών και ο διαλυμένος τάφος

Διεθνή / Ξεκίνησε η δίκη που συγκλονίζει την Τουρκία: Η σκληρή δολοφονία 14χρονου, οι απειλές των ανήλικων δραστών και ο διαλυμένος τάφος

Νεκρός 14χρονος από πισώπλατες μαχαιριές ανηλίκων στη Χαλκηδόνα - Η συζήτηση περί ανηλίκων δραστών - Τι προβλέπει ο Τουρκικός Ποινικός Κώδικας - Απειλούν την οικογένεια του θύματος με θάνατο ενώ διέλυσαν τον τάφο του παιδιού
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ