Διευθυντής CIA: Η συνάντηση μεταξύ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν, δεν θα γίνει για τις εντυπώσεις

Διευθυντής CIA: Η συνάντηση μεταξύ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν, δεν θα γίνει για τις εντυπώσεις Facebook Twitter
«Ο πρόεδρος Τραμπ δεν θα το κάνει αυτό για θέατρο. Θα λύσει το πρόβλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά διευθυντής της CIA Μάικ Πομπέο. (EPA)
0

Ο διευθυντής της CIA Μάικ Πομπέο, δήλωσε σήμερα ότι η επικείμενη συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, δεν θα γίνει για τις εντυπώσεις.

«Ο πρόεδρος Τραμπ δεν θα το κάνει αυτό για θέατρο. Θα λύσει το πρόβλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πομπέο στην εκπομπή «Fox News Sunday».

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θέτει ως όρους για τη συνάντηση τον τερματισμό των πυρηνικών δοκιμών, αλλά και της πραγματοποίησης δοκιμαστικών πυραυλικών εκτοξεύσεων, σύμφωνα με συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

«Δεν πρέπει να υπάρχει σύγχυση», δήλωσε ο Μνούτσιν στην εκπομπή «Meet the Press» όταν ρωτήθηκε για την δήλωση που είχε κάνει την Παρασκευή η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, τονίζοντας ότι δεν θα υπάρξει συνάντηση χωρίς συγκεκριμένες κι επιβεβαιωμένες ενέργειες από την πλευρά της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ ο στόχος μιας συνάντησης μεταξύ του Τραμπ και του Κιμ, είναι η αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου.

Παράλληλα, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τζιμ Μάτις, δήλωσε σήμερα ότι δεν συζητάει δημόσια, θέματα που σχετίζονται με την Βόρεια Κορέα, παραπέμποντας στους διπλωμάτες και τον Λευκό Οίκο ενόψει της προτεινόμενης συνάντησης μεταξύ του προέδρου Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο ίδιος, τόνισε ότι η κατάσταση είναι πολύ ευαίσθητη ώστε να γίνονται σχόλια από αξιωματούχους που διατηρούν θέσεις σε κυβερνητικές υπηρεσίες όπως το Πεντάγωνο, καθώς δεν εμπλέκονται άμεσα στην ουσιαστική προσπάθεια που καταβάλλει η διπλωματία.

«Δεν θέλω να μιλήσω καθόλου για την Κορέα. Θα το αφήσω σε αυτούς που ηγούνται της προσπάθειας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μάτις στους δημοσιογράφους, κατά την διάρκεια της πτήσης του προς το Ομάν.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Ιράν: «Θα κάψουμε» αμερικανικά στρατεύματα σε περίπτωση χερσαίας εισβολής - Kλιμάκωση και στο μέτωπο του Λιβάνου

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, Μοχαμάντ Μπαγκέρ Καλιμπάφ, δήλωσε ότι οι ιρανικές δυνάμεις «περιμένουν την άφιξη αμερικανικών στρατευμάτων»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ

Διεθνή / Το Ισραήλ δεν επέτρεψε τη λειτουργία των Βαΐων - «Για πρώτη φορά εδώ και αιώνες», λέει το Πατριαρχείο

Η αστυνομία σταμάτησε στον δρόμο προς τον Ναό της Αναστάσεως δύο ανώτατους καθολικούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων τον καρδινάλιο Πιερμπατίστα Πιτσαμπάλα, και τους ανάγκασε να επιστρέψουν
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΕΝΟ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Πετρέλαιο: Καταγράφει τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο στην ιστορία εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η πορεία του χρυσού, ο οποίος αντί να λειτουργήσει ως ασφαλές καταφύγιο, υποχωρεί κατά σχεδόν 15% μέσα στον Μάρτιο, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση από το 2008
THE LIFO TEAM