Διεθνής αναβρασμός για τη συριακή κρίση - Συνομιλία Τραμπ με Ερντογάν

Διεθνής αναβρασμός για τη συριακή κρίση - Συνομιλία Τραμπ με Ερντογάν Facebook Twitter
0

Κλιμακώνεται η «ψυχροπολεμική» ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, με αφορμή τη συριακή κρίση και τη φημολογούμενη επίθεση με χημικά όπλα στην Ντούμα, για την οποία ΗΠΑ και Βρετανία κατηγορούν το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ, που απολαμβάνει της σταθερής υποστήριξης του Κρεμλίνου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Τούρκος ομόλογός του συνομίλησαν για την υφιστάμενη κατάσταση στην περιοχή και συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή, όπως γνωστοποίησε ο Λευκός Οίκος.

Εν τω μεταξύ, η Τερέζα Μέι αναμένεται να συγκαλέσει έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, σήμερα, με θέμα την πιθανή συμμετοχή της Βρετανίας στις επιχειρήσεις των ΗΠΑ και της Γαλλίας. 

Άλλωστε σύμφωνα με την Daily Telegraph, η Βρετανίδα πρωθυπουργός διέταξε υποβρύχια του πολεμικού ναυτικού να κινηθούν εντός εμβέλειας πυραύλων με τη Συρία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Telegraph, η βρετανική κυβέρνηση έθεσε τα πληρώματα των υποβρυχίων σε ετοιμότητα, ώστε να είναι σε θέση να εξαπολύσουν επιθέσεις κατά του συριακού στρατού.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε «ανησυχητική» την υφιστάμενη παγκόσμια συγκυρία, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «θα επικρατήσει η κοινή λογική».

Το κλίμα δυναμίτισαν οι χθεσινές, ψυχροπολεμικές δηλώσεις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε τη ρωσική πλευρά, πως οι ΗΠΑ δεν θα διστάσουν να κάνουν χρήση του πυραυλικού τους οπλοστάσιου στη Συρία.

«Ετοιμάσου Ρωσία», (πύραυλοι) θα αρχίσουν να έρχονται και θα είναι ωραίοι και καινούργιοι και "έξυπνοι"», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Η Ρωσία δεν πρέπει να είναι εταίρος με «ένα κτήνος που σκοτώνει τον λαό του με αέριο και το απολαμβάνει!», πρόσθεσε ο Τραμπ, καταδικάζοντας τη διαχρονική συμμαχία του Κρεμλίνου με το καθεστώς του Άσαντ στη Συρία, το οποίο οι ΗΠΑ κατηγορούν για συστηματική χρήση χημικών όπλων.

Η Μόσχα δεν είναι θιασώτης της «διπλωματίας των Twitter» αλλά τάσσεται υπέρ της σοβαρής προσέγγισης στις διεθνείς υποθέσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ όταν δημοσιογράφοι του ζήτησαν να σχολιάσει τις τελευταίες δηλώσεις που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM