Διασώθηκαν 1.000 μετανάστες στα ανοικτά της Λιβύης

Διασώθηκαν 1.000 μετανάστες στα ανοικτά της Λιβύης Facebook Twitter
0

Περισσότερους από 1.000 μετανάστες που επέβαιναν σε εννιά λαστιχένιες και ξύλινες βάρκες και έπλεαν ανοικτά της Λιβύης περισυνέλεξαν  την Πέμπτη πλοία ανθρωπιστικών οργανώσεων, όπως γνωστοποίησε το ιταλικό λιμενικό σώμα.

Το πλοίο «Vos Hestia», το οποίο χρησιμοποιεί για τη διάσωση μεταναστών και προσφύγων η μη κυβερνητική οργάνωση «Σώστε τα Παιδιά» διέσωσε πάνω από 100 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους πολίτες του Μπανγκλαντές, που επέβαιναν σε μια βάρκα από καουτσούκ και βρισκόταν 21 μίλια ανοικτά των ακτών της Λιβύης, στα διεθνή ύδατα.

Νωρίτερα σήμερα, άλλη μια ΜΚΟ, η καταλανική «Proactiva Open Arms», ανέφερε μέσω Twitter ότι άνδρες της λιβυκής ακτοφυλακής πυροβόλησαν στον αέρα για να εκφοβίσουν μέλη της την ώρα που διέσωζαν 11 ανθρώπους από ένα μικρό πλεούμενο.

Κανείς δεν τραυματίστηκε και οι μετανάστες επιβιβάστηκαν στο πλοίο της ανθρωπιστικής οργάνωσης. Δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της λιβυκής ακτοφυλακής για να σχολιάσει την κατηγορία αυτή.

Οι αφίξεις μεταναστών στην Ιταλία έχουν αυξηθεί κατά σχεδόν 18% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και ανέρχονται σε 65.000 και πλέον, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Διεθνή / Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Η μεσογειακή διατροφή θεωρείται εδώ και δεκαετίες ο βασικός παράγοντας μακροζωίας των Ιταλών, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς και ένα σύστημα υγείας που θεωρείται γενικά ποιοτικό
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Διεθνή / ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Παρότι οι αεροπορικές είχαν μόλις 48 ώρες για να τροποποιήσουν τα προγράμματά τους, δήλωσαν υποστηρικτικές προς το σχέδιο της κυβέρνησης, επισημαίνοντας την ανάγκη να διαφυλαχθεί η ασφάλεια
LIFO NEWSROOM
ΛΟΥΒΡΟ ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διεθνή / «Το Λούβρο δεν είναι μουσείο του 21ου αιώνα»: Σε εφαρμογή το σχέδιο για την ασφάλεια μετά τη ληστεία

Η πρόεδρος και διευθύντρια του Λούβρου δήλωσε σήμερα πως το μουσείο χρειάζεται περισσότερο από ποτέ έναν μετασχηματισμό, για να γίνει «ένα μουσείο του 21ου αιώνα»
LIFO NEWSROOM