Διαρροή εγγράφων στο Πεντάγωνο: Μέλος της Εθνοφρουράς Αεροπορίας ο 21χρονος ύποπτος

Διαρροή εγγράφων στο Πεντάγωνο: Μέλος της Εθνοφρουράς Αεροπορίας ο 21χρονος ύποπτος Facebook Twitter
0

Ένας 21χρονος, μέλος του τομέα πληροφοριών της Εθνοφρουράς Αεροπορίας της Μασαχουσέτης, αναγνωρίστηκε ως ο αρχηγός μιας διαδικτυακής ομάδας στην οποία διέρρευσαν άκρως απόρρητα έγγραφα του Πενταγώνου.

Ο Τζακ Τεϊσέιρα, μέλος της Εθνοφρουράς και επικεφαλής της ομάδας συνομιλίας Thug Shaker Central στο Discord, κατονομάστηκε από τους New York Times και από πολλά μέσα ενημέρωσης ως ένας από τους άνδρες που θα μπορούσαν να βρίσκονται πίσω από μία από τις μεγαλύτερες παραβιάσεις της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ την τελευταία δεκαετία.

Μάλιστα αναφέρεται πως θα μπορούσε να συλληφθεί ακόμη και σήμερα και οι ομοσπονδιακές αρχές θα μπορούσαν να ερευνήσουν το σπίτι του, σύμφωνα με πολλαπλές αναφορές.

Αναλυτικότερα, ο επικεφαλής της διαδικτυακής ομάδας στην οποία διέρρευσαν διαβαθμισμένα έγγραφα του Πενταγώνου είναι μέλος της Εθνοφρουράς Αεροπορίας της Μασαχουσέτης, ανέφερε σήμερα η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη συνεντεύξεις και έγγραφα τα οποία εξέτασε. Ο ύποπτος ονομάζεται Τζακ Τεϊσέιρα, 21 ετών, και ήταν ο επικεφαλής του Thug Shaker Central, μιας διαδικτυακής ομάδας με 20-30 μέλη, τα οποία μοιράζονταν την αγάπη τους για τα όπλα, ρατσιστικά μιμίδια και βιντεοπαιχνίδια.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ξεκινήσει επίσημη προκαταρκτική έρευνα από την περασμένη εβδομάδα για τη διαρροή ενώ το Πεντάγωνο αξιολογεί επί του παρόντος τον αντίκτυπο της ίσως πιο επιζήμιας δημοσιοποίησης απόρρητων αμερικανικών εγγράφων εδώ και πολλά χρόνια.

Το FBI δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε ένα αίτημα να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι αρχές «πλησιάζουν» στην πηγή της διαρροής

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters- AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM