Διαδήλωση κατά των αμβλώσεων στη Μαδρίτη με την υποστήριξη των Συντηρητικών

Διαδήλωση κατά των αμβλώσεων στη Μαδρίτη με την υποστήριξη των Συντηρητικών Facebook Twitter
EPA
0

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο της Μαδρίτης κατά των αμβλώσεων. Την κινητοποίηση υποστήριξε με την παρουσία στελεχών του το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα PP.


Φωνάζοντας τα συνθήματα όπως «ναι στη ζωή» και «η νεολαία ενωμένη αγωνίζεται για τη ζωή», οι διαδηλωτές έκαναν πορεία στην οδό Σεράνο μέχρι την Πουέρτα δε Αλκαλά, όπου άφησαν εκατοντάδες πράσινα μπαλόνια «στη μνήμη των παιδιών που δεν γεννήθηκαν». 

Σύμφωνα με νόμο του 2010, οι γυναίκες μπορούν να κάνουν άμβλωση κατά τη διάρκεια των 14 πρώτων μηνών της κύησης, χρονικό διάστημα που ισχύει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το Λαϊκό Κόμμα (PP) είχε στο παρελθόν εκπονήσει ένα σχέδιο μεταρρύθμισης για τον περιορισμό της άμβλωσης και, σήμερα, ο δεύτερος στην ιεραρχία της παράταξης, ο Τεοντόρο Γκαρθία Εχέα, συμμετείχε στη διαδήλωση για να υπερασπισθεί, όπως υποστήριξε, «τη ζωή, τη μητρότητα, το μέλλον της Ισπανίας, το μέλλον των οικογενειών».

Ενώ η αριστερά εξακολουθεί να υποστηρίζει το δικαίωμα κάθε γυναίκας στην άμβλωση, ο επικεφαλής του PP Πάμπλο Κασάδο προτείνει την επιστροφή στη νομοθεσία της δεκαετίας του 1980, η οποία ήταν σαφώς πιο περιοριστική από τον σημερινό νόμο.

Οι πιέσεις της ακροδεξιάς

Από την πλευρά του, ο σχηματισμός της άκρας δεξιάς Vox, προτείνει τον καθολικό αποκλεισμό της άμβλωσης από το δημόσιο σύστημα υγείας.


Οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 28 Απριλίου και, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ θα είναι πρώτο σε ποσοστά αλλά δεν αποκλείεται το PP, οι φιλελεύθεροι Ciudadanos και το Vox να ενώσουν τις έδρες τους για να σχηματίσουν έναν συνασπισμό δεξιάς - άκρας δεξιάς.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόφαση σταθμός για τον υπερτουρισμό στην Μαδρίτη: Κλείσιμο τουριστικών διαμερισμάτων έπειτα από παράπονα οικογένειας

Διεθνή / Απόφαση σταθμός για τον υπερτουρισμό στην Μαδρίτη: Κλείσιμο τουριστικών διαμερισμάτων έπειτα από παράπονα οικογένειας

Η οικογένεια, η οποία έχει δύο παιδιά, κατήγγειλε ότι υπέφερε από έντονο στρες, άγχος και αϋπνία λόγω της θορυβώδους και ανάρμοστης συμπεριφοράς των μεθυσμένων επισκεπτών των τουριστικών διαμερισμάτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ουίλιαμ και Κέιτ υποδέχθηκαν τους Μακρόν – Η πριγκίπισσα με look εμπνευσμένο από Dior

Διεθνή / Βρετανία: Ουίλιαμ και Κέιτ υποδέχθηκαν τους Μακρόν – Η πριγκίπισσα με look εμπνευσμένο από Dior

Η Κέιτ Μίντλετον εντυπωσίασε με σακάκι Christian Dior και σκουλαρίκια που ανήκαν στην πριγκίπισσα Νταϊάνα, τιμώντας τη γαλλοβρετανική φιλία και την παράδοση του οίκου
LIFO NEWSROOM
Αμερικανικά πανεπιστήμια σε κρίση: Χάνουν 1 δισ. δολάρια από διεθνείς φοιτητές λόγω Τραμπ

Διεθνή / Αμερικανικά πανεπιστήμια σε κρίση: Χάνουν 1 δισ. δολάρια από φοιτητές λόγω Τραμπ

Οι νέες πολιτικές της κυβέρνησης Τραμπ προκαλούν μαζική φυγή διεθνών φοιτητών από τις ΗΠΑ, με τα πανεπιστήμια να χάνουν έως και $1 δισ. σε δίδακτρα - Ποιες σχολές πλήττονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM
Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία

Διεθνή / Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία

Το λιμάνι του Ρότερνταμ προετοιμάζεται για ενδεχόμενη στρατιωτική σύγκρουση, διαθέτοντας χώρο για πολεμικά πλοία και κρίσιμα εφόδια - Πώς η Ευρώπη αναδιαμορφώνει την αμυντική της στρατηγική
LIFO NEWSROOM