Διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο το Σάββατο για τη σωτηρία των άγριων ζώων

Διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο το Σάββατο για τη σωτηρία των άγριων ζώων Facebook Twitter
0

Από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Τοκιο και από το Παρίσι μέχρι το Γιοχάνεσμπουργκ, οι ακτιβιστές για τη σωτηρία των απειλούμενων ειδών καλούνται αύριο να κατέβουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν στο πλαίσιο μιας «παγκόσμιας πορείας».

 

Η κινητοποίηση αυτή οργανώνεται με την ευκαιρία της έναρξης, στο Γιοχάνεσμπουργκ, μιας συνόδου της Σύμβασης για το διεθνές εμπόριο ειδών άγριας πανίδας και χλωρίδας που απειλούνται με εξαφάνιση (Cites). Η σύμβαση αυτή έχει υπογραφεί από 182 χώρες με στόχο την προστασία των ζώων και των φυτών που απειλούνται από την εμπορική εκμετάλλευσή τους.

 

Διαδηλώσεις αναμένεται να γίνουν σε 130 πόλεις σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τον ιστότοπο «Παγκόσμια Πορεία για τους ελέφαντες και τους ρινόκερους».

 

Το Διεθνές Ταμείο Προστασίας των Ζώων (IFAW) ανέφερε στον ιστότοπό του ότι υιοθετεί τους σκοπούς της Παγκόσμιας Πορείας για τους ελέφαντες τους ρινόκερους και τις τίγρεις που φέτος διευρύνεται για να συμπεριλάβει όλα τα άγρια ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση λόγω της λαθροθηρίας, του παράνομου εμπορίου και της καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος.

 

Η σύνοδος του Γιοχάνεσμπουργκ θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Οκτωβρίου και θα εξετάσει 62 προτάσεις που έχουν στόχο να άρουν ή να ενισχύσουν τους εμπορικούς περιορισμούς για 500 είδη ζώων, όπως είναι οι αφρικανικοί ελέφαντες, οι λευκοί ρινόκεροι, τα λιοντάρια και οι καρχαρίες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς κατάφερε το Πακιστάν να γίνει ένας απρόσμενος ειρηνοποιός μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν;

Μια πυρηνική δύναμη που δεν αναγνωρίζει επίσημα το Ισραήλ έχει εξασφαλίσει έναν ρόλο πρώτης γραμμής στον πόλεμο του Ιράν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε πάντα καλές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Το Δικαστήριο της ΕΕ την καλεί να καταργήσει τον νόμο κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που προώθησε ο Όρμπαν

Σύμφωνα με την απόφαση ο νόμος για την προστασία των παιδιών του 2021 εισάγει παράνομη διάκριση εις βάρος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, και είναι η πρώτη φορά που κράτος-μέλος παραβιάζει τον Χάρτη θεμελιωδών αξιών της ΕΕ
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ

Διεθνή / Διεθνής Αμνηστία: «Αντισταθείτε σε ηγέτες-αρπακτικά» όπως οι Τραμπ, Πούτιν, Νετανιάχου - Η έκθεση-κάλεσμα

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, ειδικά αυτοί οι τρεις αρχηγοί κρατών περιφρόνησαν τους κανόνες και τους διεθνείς οργανισμούς που καθιερώθηκαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
THE LIFO TEAM