Δεύτερη επίθεση εναντίον ελληνόκτητου πλοίου από τους Χούτι σε δύο μέρες

Δεύτερη επίθεση εναντίον ελληνόκτητου πλοίου από τους Χούτι σε δύο μέρες Facebook Twitter
0

Η βρετανική εταιρεία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας Ambrey ανακοίνωσε ότι αμερικανικής ιδιοκτησίας φορτηγό πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου υπό ελληνική σημαία ζήτησε στρατιωτική συνδρομή, δηλώνοντας ότι δέχθηκε "πυραυλική επίθεση" σε απόσταση περίπου 93 μιλίων ανατολικά του Άντεν της Υεμένης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο, ονόματι Sea Champion, ιδιοκτησίας της εταιρείας Mega Shipping του εφοπλιστή Άγγελου Μαρινάκη, είναι Bulk carrier με σιτηρά το οποίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Ροζάριο της Αργεντινής με προορισμό το Άντεν της Υεμένης.

Το πλοίο έχει 23 μέλη πληρώματος, εκ των οποίων οι 5 είναι Έλληνες. Είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Το πλοίο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν έχει χτυπηθεί, μολονότι έγιναν δύο απόπειρες. Και οι δύο πύραυλοι εξερράγησαν στα 15 μέτρα από το πλοίο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έχει σπάσει μόνον ένα τζάμι σε ένα κρένι του πλοίου.

Η δεύτερη επίθεση σήμερα κατά ελληνόκτητου πλοίου σε λίγες ώρες

Νωρίτερα οι Χούτι ανακοίνωσαν σήμερα ότι στοχοποίησαν το εμπορικό πλοίο Rubymar στον κόλπο του Άντεν, το οποίο κινδύνευσε μάλιστα να βυθιστεί, όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της οργάνωσης Γιαχία Σαρέα. Το πλοίο είναι βρετανικό και το πλήρωμά του ασφαλές, πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ σημείωσε ότι οι Χούτι κατέρριψαν ένα αμερικανικό drone στη Χοντέιντα. "Το πλοίο χτυπήθηκε πολύ, γεγονός που το ανάγκασε να σταματήσει εντελώς την πορεία του. Εξαιτίας της εκτεταμένης ζημιάς που υπέστη το πλοίο, τώρα κινδυνεύει να βυθιστεί στον Κόλπο του Άντεν", τόνισε ο Σαρέα.

Το εμπορικό πλοίο με σημαία Μπελίζ, που είναι νηολογημένο στη Βρετανία και η διαχειρίστρια εταιρεία του βρίσκεται στον Λίβανο, δέχθηκε χθες, Κυριακή, επίθεση στα στενά Μπαμπ αλ Μάντεμπ, στα ανοικτά της Υεμένης, ανακοίνωσε η βρετανική εταιρεία ασφάλειας εξειδικευμένης στις θαλάσσιες μεταφορές Ambrey. Όπως αναφέρει το Bloomberg η εταιρεία που διαχειρίζεται το πλοίο είναι η GMZ Ship Management Co. 

Η υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας της Βρετανίας (UKMTO) ανέφερε ότι το πλήρωμα εγκατέλειψε ένα πλοίο έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε σε αυτό την ώρα που έπλεε στα ανοικτά της Υεμένης – προφανώς το ίδιο περιστατικό. Η Ambrey εξήγησε ότι το πλοίο κατευθυνόταν βόρεια προς τη Βάρνα της Βουλγαρίας, αφού είχε αποπλεύσει από το Χορ Φακάν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όταν σημειώθηκε η επίθεση.

Με πληροφορίες Reuters, Bloomberg

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέξας: Κατηγορείται για φόνο άνδρας που έδωσε κρυφά χάπι άμβλωσης στη σύντροφό του

Διεθνή / Τέξας: Κατηγορείται για φόνο γιατί έριξε χάπι άμβλωσης στο ποτό της εγκυμονούσας συντρόφου του

Η γυναίκα είχε δηλώσει ξεκάθαρα πως ήθελε να κρατήσει το παιδί, ενώ ο άνδρας είχε εκφράσει την επιθυμία να προχωρήσουν σε διακοπή της κύησης, προσφερόμενος να καλύψει το κόστος
LIFO NEWSROOM
Μύκονος: Ποιος είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του

Διεθνή / Μύκονος: Ποιος είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του

Τα «άφαντα» πολυτελή αυτοκίνητα και η απόπειρα αυτοκτονίας για μία ηθοποιό - Έχει καταδικαστεί από το δικαστήριο της Σμύρνης σε ποινή 14 ετών και δύο μηνών για ληστεία και συκοφαντία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Συρία: Ισλαμιστικό dress code για γυναίκες στις παραλίες μετά την θεοκρατική αλλαγή στα σχολεία

Διεθνή / Συρία: Dress code με "φαρδιά και σεμνά" ρούχα και μπουρκίνι για τις γυναίκες στις παραλίες

Η κυβέρνηση του «τζιχαντιστή με το κοστούμι» Αχμέντ αλ Σαράα ζήτησε σήμερα από τις γυναίκες να φορούν μπουρκίνι ή ενδύματα που καλύπτουν πλήρως το σώμα στις δημόσιες παραλίες
LIFO NEWSROOM
Τα ανερχόμενα αστέρια των ευρωπαϊκών ομολόγων: Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα κερδίζουν έδαφος

Διεθνή / Τα ανερχόμενα αστέρια των ευρωπαϊκών ομολόγων: Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα κερδίζουν έδαφος

Τα ομόλογα Ιταλίας, Ισπανίας και Ελλάδας σημειώνουν εντυπωσιακή άνοδο, μειώνοντας το κόστος δανεισμού και πλησιάζοντας τα γερμανικά επιτόκια στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας
LIFO NEWSROOM
Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Αυστρία: Στους 10 οι νεκροί - «Φρίκη που δεν περιγράφεται με λόγια»

Διεθνή / Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Αυστρία: Τριήμερο εθνικό πένθος - Στους 10 οι νεκροί

O Αυστριακός πρόεδρος Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν έκανε λόγο για «χτύπημα στην καρδιά της Αυστρίας» - Yπάρχουν και αρκετοί τραυματίες, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο
LIFO NEWSROOM