Δεν υπάρχουν μόνο οι σκύλοι Κ9- Αυτό το αστυνομικό τμήμα έχει κουνέλι

Δεν υπάρχουν μόνοι οι σκύλοι Κ9- Αυτό το αστυνομικό τμήμα έχει κουνέλι Facebook Twitter
0

Φορά σαμαράκι που γράφει «Police Κ9», αλλά δεν είναι αστυνομικός σκύλος. Πρόκειται για κουνέλι

Το συγκεκριμένο κουνέλι περιφέρεται στο αστυνομικό τμήμα του Γιούμπα Σίτι, στην Καλιφόρνια. Είναι ο «αστυνόμος Χοπς». 

Ο επίσημος τίτλος του είναι «αξιωματικός ευεξίας» και εντάχθηκε στο σώμα το 2022, όταν το συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα αποφάσισε να δώσει προσοχή στην ψυχική υγεία των ένστολων. 

Η αστυνομικός Άσλεϊ Κάρσον βρήκε το κουνέλι εν ώρα υπηρεσίας. «Του είπα “έλα εδώ” και ήρθε τρέχοντας. Στάθηκε στα πίσω πόδια του και τον πήρα αγκαλιά», περιέγραψε. Λίγες εβδομάδες αργότερα, το αστυνομικό τμήμα τον υιοθέτησε. 

Ο «αστυνόμος Χοπς» ή «Πέρσι», όπως επίσης είναι γνωστός, ουσιαστικά περιφέρεται ελεύθερος στο αστυνομικό τμήμα, λένε τα στελέχη του. «Η ιδέα προέκυψε κατά κάποιο τρόπο σαν αστείο, αλλά στην πραγματικότητα έπιασε», σημειώνει η Τσέλσι ΜακΚρίντι του αστυνομικού τμήματος. 

«Το να μπορώ να τον κρατάω, να τον χαϊδεύω, για να ανασυνταχθώ… έχει τεράστια σημασία», σημειώνει η αστυνομικός Μισέλ Μπραζίλ. «Ήδη βλέπουμε τα μακροπρόθεσμα οφέλη, ακόμη και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», συμπληρώνει. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Habeas corpus: Η κυβέρνηση Τραμπ σκέφτεται να καταργήσει το δικαίωμα των κρατουμένων να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη

Διεθνή / Habeas corpus: Η κυβέρνηση Τραμπ σκέφτεται να καταργήσει το δικαίωμα των κρατουμένων να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη

Το habeas corpus αποτελεί θεμελιώδη αρχή του αγγλοσαξονικού δικαίου - Το Σύνταγμα των ΗΠΑ επιτρέπει την αναστολή της νομικής αυτής προστασίας μόνο «σε περιπτώσεις εξέγερσης ή εισβολής»
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Η Ευρώπη πιέζει για εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας 30 ημερών - Η θέση της Ελλάδας

Διεθνή / Ουκρανία: Η Ευρώπη πιέζει για εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας 30 ημερών - Η θέση της Ελλάδας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συμμετείχε σήμερα στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας προς την Ουκρανία και την ανάγκη για άμεση εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας τριάντα ημερών
LIFO NEWSROOM
Πακιστάν: Το Ισλαμαμπάντ έπληξε στόχους στην Ινδία - Εκκλήσεις για αποκλιμάκωση από τη διεθνή διπλωματία

Διεθνή / Πακιστάν: Το Ισλαμαμπάντ έπληξε στόχους στην Ινδία - Εκκλήσεις για αποκλιμάκωση από τη διεθνή διπλωματία

Τα κράτη μέλη της G7 ζήτησαν «άμεση αποκλιμάκωση», ενώ οι ΗΠΑ, παραδοσιακός σύμμαχος του Πακιστάν αλλά τα τελευταία χρόνια πιο κοντά στην Ινδία, προσφέρθηκαν να μεσολαβήσουν για τη μείωση της έντασης
LIFO NEWSROOM