Λύθηκε το μυστήριο με τα 20 και περίεργα αντικείμενα που ξεβράστηκαν στις ακτές του διαστημικού σταθμού στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα.

 

Τελικά, όπως αποδείχθηκε ήταν πακέτα με κοκαΐνη, τα οποία για κάποιο λόγο χάθηκαν από κάποιο πλοίο, που τα μετέφερε και βρέθηκαν στη θάλασσα.

 

Η ανακάλυψη έγινε από μία διαχειρίστρια άγριας πανίδας που έλεγχε τις φωλιές της χελωνών στην περιοχή και εντόπισε ένα από τα τετράγωνα πακέτα, δεμένα σφιχτά σε πλαστική συσκευασία στην άμμο.

 

Η γυναίκα ειδοποίησε την ασφάλεια, η οποία με τη σειρά της κάλεσε αξιωματικούς του τμήματος δίωξης του σερίφη του Brevard. Οι αρχές αναγνώρισαν την ουσία ως κοκαΐνη αξίας περίπου 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

 

«Ενώ περίμενα να φτάσουν (οι αρχές), οδήγησα λίγο πιο μακριά και παρατήρησα ένα ακόμα πακέτο, και μετά άλλο ένα», είπε η Angy Chambers, που επιβλέπει την άγρια ζωή, σε μια πρώην πτέρυγα που άνηκε στην υπηρεσία διαστήματος της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας. Ο στρατιωτικός σταθμός δεν απέχει πολύ από το Διαστημικό Κέντρο Kennedy της Nasa.

 

Η γυναίκα είπε ότι τελικά μέτρησε τουλάχιστον 18 ίδια πακέτα.

 

Οι ομάδες ασφαλείας απέκλεισαν την παραλία και τελικά ανέκτησαν συνολικά 24 πακέτα, τα οποία σφραγίστηκαν και στάλθηκαν στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ για περαιτέρω έρευνα.

 

Τα πακέτα κοκαΐνης που ξεβράζονται στην ξηρά δεν είναι ασυνήθιστα στη Φλόριντα, περιοχή που χρησιμεύει ως σημείο στάσης για μεγάλες ποσότητες διακίνησης, οι οποίες εισέρχονται στις ΗΠΑ από τη Νότια Αμερική.

 

Τον περασμένο μήνα βρέθηκαν πακέτα κοκαΐνης στο Florida Keys, λίγες μόνο εβδομάδες μετά τον εντοπισμό μιας ακόμη μεγαλύτερης ποσότητας κοκαΐνης αξίας περίπου 2 εκατομμυρίων δολαρίων στην ίδια περιοχή.

 

Ο ειδικός πράκτορας, David Castro, δήλωσε ότι οι διακινητές μεταφέρουν παραδοσιακά κοκαΐνη σε μπάλες των 25 "τούβλων" του ενός κιλού το καθένα.

 

Λιγότερο συχνά, οι διακινητές πετούν αυτές τις "μπάλες" κοκαΐνης στη θάλασσα για να προσπαθήσουν να καταστρέψουν τα στοιχεία όταν διώκονται από τις αρχές.

 

Οι αρχές ανακτούν κοκαΐνη αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ετησίως από τα ύδατα της Φλόριντα. Υπολογίζεται ότι μόνο φέτος τον Φεβρουάριο η Ακτοφυλακή εντόπισε ναρκωτικά αξίας άνω των 70 εκατομμυρίων δολαρίων.

 

Με πληροφορίες του Guardian