Δεκάδες μετανάστες αποκλεισμένοι σε ένα ρυμουλκό ανοιχτά της Τυνησίας

Δεκάδες μετανάστες αποκλεισμένοι σε ένα ρυμουλκό ανοιχτά της Τυνησίας Facebook Twitter
EPA - Φωτογραφία Αρχείου
0

Εβδομήντα πέντε μετανάστες που διασώθηκαν στη Μεσόγειο παραμένουν εδώ και 15 ημέρες πάνω στο ρυμουλκό που τους περισυνέλεξε, στα ανοιχτά της Τυνησίας. 

Όπως έγινε γνωστό σήμερα από υπηρεσία του ΟΗΕ η Τυνησία αρνείται να παραλάβει τους διασωθέντες. Το αιγυπτιακό ρυμουλκό Maridive 601, που εξυπηρετεί τις πετρελαϊκές εξέδρες ανάμεσα στην Τυνησία και την Ιταλία, έχει αγκυροβολήσει από τις 31 Μαΐου στα ανοιχτά του Ζαρζίς, αφού διέσωσε τους μετανάστες. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία εξακολουθεί να παρέχει τροφή και νερό στους ανθρώπους αυτούς, ανέφερε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Σύμφωνα με τον ΔΟΜ, δέκα από τους μετανάστες, εννέα Αιγύπτιοι και ένας Μαροκινός, έχουν εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψουν στις χώρες τους. Οι υπόλοιποι είναι όλοι τους από το Μπαγκλαντές, εκτός από έναν που προέρχεται από το Σουδάν. Σχεδόν οι μισοί (τουλάχιστον 32) είναι ασυνόδευτοι ανήλικοι. Ο ΔΟΜ έχει προτείνει να βοηθήσει την Τυνησία να παραλάβει τους ανθρώπους αυτούς που είχαν αναχωρήσει από τη Λιβύη με την ελπίδα να φτάσουν στην Ευρώπη. Ο πρεσβευτής του Μπαγκλαντές αναμένεται να φτάσει σήμερα στο Ζαρζίς.

Κανείς Τυνήσιος αξιωματούχος δεν δέχτηκε να μιλήσει στο Γαλλικό Πρακτορείο για την υπόθεση αυτή. «Οι μετανάστες θέλουν να τους φιλοξενήσει μια ευρωπαϊκή χώρα», περιορίστηκε να δηλώσει πρόσφατα ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών. Μη κυβερνητικές οργανώσεις ανέφεραν ότι οι τυνησιακές αρχές δεν θέλουν να παραλάβουν τους μετανάστες παρά μόνο αν δεχτούν, πριν αποβιβαστούν, ότι θα τους στείλουν πίσω στις πατρίδες τους.

Από τις αρχές του έτους έχουν φτάσει στη νότια Τυνησία πολλές εκατοντάδες μετανάστες. Από τον Ιανουάριο μέχρι τα τέλη Μαΐου οι τοπικές αρχές παρεμπόδισαν 965 απόπειρες παράτυπης μετανάστευσης και συνέλαβαν 428 ανθρώπους, όπως ανακοίνωσε σήμερα στο κοινοβούλιο ο υπουργός Εσωτερικών Χισάμ Φουράτι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Γκράφιτι, εμπρησμοί και νεκροί: Οι αντισημιτικές επιθέσεις στην Αυστραλία πριν από εκείνες σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη

Οι επιθέσεις αυτές παρατηρούνται ιδιαιτέρως από την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα τον Οκτώβριο του 2023, μετά την επίθεση της Χαμάς
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Διεθνή / Ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο: «Εξουδετερώθηκε στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης», λέει το Ισραήλ

Πρόκειται για τον Χουσέιν Μαχμούντ Μαρσάντ αλ-Τζαουάρι, τον οποίο το Ισραήλ εμφανίζει ως βασικό παράγοντα της «Μονάδας 840» της ιρανικής Δύναμης Κουντς
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Να έρθει στις ΗΠΑ για εξηγήσεις», λέει θύμα του Έπσταϊν

Η Μαρίνα Λασέρντα, που κακοποιήθηκε από τον Έπσταϊν όταν ήταν ανήλικη, ανέφερε ότι ο Μάουντμπάτεν-Ουίνδσορ θα έπρεπε να παρουσιαστεί ενώπιον των αμερικανικών αρχών και να απαντήσει σε ερωτήματα για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Ο βασιλιάς Κάρολος κάλεσε τους πολίτες να «γνωρίσουν τους γείτονές τους» και να στηρίξουν ο ένας τον άλλον σε έναν κόσμο που, όπως είπε, δείχνει ολοένα και πιο διχασμένος
THE LIFO TEAM