Δέκα οι νεκροί και 13 οι τραυματίες από την τραγωδία με ελληνικό F-16 στην Ισπανία

Δέκα οι νεκροί και 13 οι τραυματίες από την τραγωδία με ελληνικό F-16 στην Ισπανία Facebook Twitter
0

Όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, το διθέσιο αεροσκάφος F-16 κατέπεσε εντός της πίστας του αεροδρομίου της αεροπορικής βάσης του Los Llanos στο Albacete της Ισπανίας, κατά τη φάση της απογείωσης στις 16:40 ώρα Ελλάδος.

Οι πρώτες εκτιμήσεις ανέφεραν δύο νεκρούς, ωστόσο ο αριθμός των θυμάτων μεγάλωσε δραματικά και πλέον οι επίσημες αναφορές και το ρεπορτάζ που μεταδίδεται από την El Pais κάνουν λόγο για 10 νεκρούς και τουλάχιστον 13 τραυματίες.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από ελληνικής πλευράς για την τύχη των δύο χειριστών, ούτε είναι γνωστό εάν πρόλαβαν να ενεργοποιήσουν το σύστημα αυτόματης εκτίναξης.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας τα υπόλοιπα ελληνικά πληρώματα που συμμετέχουν στην άσκηση είναι καλά ασφαλή.

 

Δέκα οι νεκροί και 13 οι τραυματίες από την τραγωδία με ελληνικό F-16 στην Ισπανία Facebook Twitter

Το F-16 της 341 Μοίρας της 111ης πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο είχε μετασταθμεύσει στην αεροπορική βάση του Los Llanos στο Albacete της Ισπανίας, συμμετέχοντας στην 1η εκπαιδευτική σειρά Αέρος για το 2015 του προγράμματος τακτικής ηγεσίας (Tactical Leadership Programme) που διεξάγεται στην ισπανική βάση από τις 19 Ιανουαρίου έως τις 13 Φεβρουαρίου.


Για τον σκοπό αυτό μεταστάθμευσαν στην ισπανική βάση άλλα 3 αεροσκάφη F-16 Block 50 και κλιμάκιο 41 ατόμων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Habeas corpus: Η κυβέρνηση Τραμπ σκέφτεται να καταργήσει το δικαίωμα των κρατουμένων να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη

Διεθνή / Habeas corpus: Η κυβέρνηση Τραμπ σκέφτεται να καταργήσει το δικαίωμα των κρατουμένων να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη

Το habeas corpus αποτελεί θεμελιώδη αρχή του αγγλοσαξονικού δικαίου - Το Σύνταγμα των ΗΠΑ επιτρέπει την αναστολή της νομικής αυτής προστασίας μόνο «σε περιπτώσεις εξέγερσης ή εισβολής»
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Η Ευρώπη πιέζει για εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας 30 ημερών - Η θέση της Ελλάδας

Διεθνή / Ουκρανία: Η Ευρώπη πιέζει για εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας 30 ημερών - Η θέση της Ελλάδας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συμμετείχε σήμερα στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας προς την Ουκρανία και την ανάγκη για άμεση εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας τριάντα ημερών
LIFO NEWSROOM
Πακιστάν: Το Ισλαμαμπάντ έπληξε στόχους στην Ινδία - Εκκλήσεις για αποκλιμάκωση από τη διεθνή διπλωματία

Διεθνή / Πακιστάν: Το Ισλαμαμπάντ έπληξε στόχους στην Ινδία - Εκκλήσεις για αποκλιμάκωση από τη διεθνή διπλωματία

Τα κράτη μέλη της G7 ζήτησαν «άμεση αποκλιμάκωση», ενώ οι ΗΠΑ, παραδοσιακός σύμμαχος του Πακιστάν αλλά τα τελευταία χρόνια πιο κοντά στην Ινδία, προσφέρθηκαν να μεσολαβήσουν για τη μείωση της έντασης
LIFO NEWSROOM