Το Ανώτατο Δικαστήριο της Δανίας καταδίκασε σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών έναν άνδρα επειδή έβηξε πάνω σε δύο αστυνομικούς φωνάζοντας «κορωνοϊός».

 

Το περιστατικό έγινε κατά τη διάρκεια ελέγχου τον περασμένο Μάρτιο, όταν η χώρα βρισκόταν σε καθολικό lockdown λόγω της πανδημίας. Ο άνδρας, περίπου 20 ετών, συνελήφθη κατηγορούμενος για απειλητική συμπεριφορά, αν και αργότερα διαπιστώθηκε ότι ήταν αρνητικός στον κορωνοϊό.

 

Αρχικά αθωώθηκε από τοπικό δικαστήριο, αλλά στη συνέχεια κρίθηκε ένοχος σε δεύτερο βαθμό. Ο ίδιος προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο και οι εισαγγελείς ζήτησαν να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 3-5 μηνών. Πέρα από το συμβάν, ο άνδρας καταδικάστηκε και γιατί διέφυγε από την αστυνομία, έπειτα από την προκαταρκτική ανάκριση.

 

Ανάλογα περιστατικά καταγράφηκαν πέρυσι στη Δανία- τα οποία εν μέρει αντανακλούσαν τη φθίνουσα εμπιστοσύνη των πολιτών στους χειρισμούς της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού- ενώ τέτοιες υποθέσεις έχουν αναφερθεί στη Βρετανία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

 

Σύμφωνα με έρευνα που έκανε τον περασμένο Απρίλιο η Telegraph, η αστυνομία της Αγγλίας και της Ουαλίας κατέγραφε 200 περιστατικά την εβδομάδα με ανθρώπους που έφτυναν ή έβηχαν πάνω σε αστυνομικούς, λέγοντας ότι έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

 

Με πληροφορίες από Reuters